Unieke woonwinkel Kriz in Eindhoven viert feest


Kriz interior & lifestyle aan de Roostenlaan 132 in Stratum, geopend door Christa Contant & Gerald van den Hurk bestaat in april 3 jaar

EINDHOVEN, 20080327 -- Wonen in een winkel. In juli 2002 kochten wij het jaren 30 pand aan de Roostenlaan. Vanaf 1970 zat hier een fournituren winkeltje en net voordat we het kochten een 2de hands kinderkleding winkel.

Na jaren van verwaarlozing verdiende dit pand een grondige renovatie. Met het idee om winkel en wonen te combineren zijn we aan de slag gegaan. Na 3 jaar verbouwen hebben we in april 2005 Kriz interior & lifestyle geopend. Winkel en werkruimte op de beneden verdieping, wonen op de 2 verdiepingen daarboven. Een jaar na de opening moest de werkruimte plaats maken voor uitbereiding van de winkel en nu gebruiken we ook onze woonkamer als showroom. Hierdoor kunnen wij onze klanten meubels en woonaccessoires laten zien in een inspirerende omgeving met de verhoudingen en functies van een normale woonkamer.

Zomer en winterstand.
Onze woonkamer/showroom is eigenlijk niet zo normaal. 2x per jaar wordt alles omgegooid inclusief de keuken. 's Winters staat de keuken en de eettafel op het oosten voor een zonnig ontbijtje. In de lente gaat de keuken naar de westkant van het huis, waar we ook een dakterras hebben. De zon schijnt tot 9 uur 's avonds op het dakterras en met mooi weer eten we dan ook vaak buiten.

Multifunctioneel.
De collectie bestaat uit een mix van eigen interieur ontwerpen, meubels en accessoires van jonge ontwerpers en inkoopproducten van diverse Nederlandse en ook Scandinavische merken.
De producten die wij verkopen zijn betaalbaar en inspirerend. Wij zijn altijd op zoek naar dingen die net even anders zijn, het liefst multifunctioneel. De splitback bank en stoel van het Deense meubelmerk Innovation Living bijvoorbeeld kunnen omgetoverd worden tot een compleet speel, lounge en slaapeiland. Ook de Multibloxx die wij in eigen beheer produceren zijn multifunctioneel. Blokken van ruig multiplex die gebruikt kunnen worden voor zitten, bijzetten en opbergen.
Ook een favoriet zijn de kleurrijke kaarsen van Ozo. Hopen en wensen zitten in deze kaarsen. De was is hergebruikt en afkomstig uit de Nederlandse kerken.

Kadootjes.
In de maand april vieren wij feest en daarbij horen kadootjes. Onder onze bezoekers in april verloten wij aan het eind van de maand 3 jaarabonnementen van het tijdschrift VT wonen.

Voor meer informatie: Kriz interior & lifestyle, Christa Contant, www.krizlifestyle.nl





Ingezonden persbericht