Planet Ads: adverteren voor de planeet


Verantwoord adverteren een nieuw begrip in marketingcommunicatie

GRONINGEN, 20080401 -- Planet Ads presenteert een nieuw concept in on-line advertising: adverteren voor duurzame producten gekoppeld aan een directe bijdrage aan een klimaatveilige toekomst. Daartoe investeert Planet Ads van elke reclame-euro die via de channel wordt besteed 5% in projecten die een concrete bijdrage leveren aan een schone, veilige en welvarende wereld.

Planet Ads is een channel van websites die zich richten op duurzame ontwikkeling en die gezamenlijk hun bannerruimte beschikbaar te stellen voor adverteerders van duurzame producten en diensten. Daarmee bieden ze deze adverteerders een grote en gerichte doelgroep.

Media en producenten die zich verantwoordelijk voelen voor een duurzame toekomst kunnen zo samen met Planet Ads de daad bij het woord voegen.

iNSnet wil met Planet Ads vanuit een zakelijke visie samenwerken met bedrijven aan duurzaamheid. Want alle consumptie draagt bij aan een groeiende ecologische voetafdruk en aan klimaatverandering. Door een klein deel van de besteding in reclame te investeren in technologie, die al die producten duurzamer en minder schadelijk voor het klimaat maakt, helpen we daadwerkelijk om een schone, veilige en welvarende wereld binnen handbereik te brengen. Dit in tegenstelling tot klimaat compensatie, waarbij alleen een deel van de reeds uitgestote CO2 (tijdelijk) uit de atmosfeer wordt gehaald.

Planet Ads gaat van start met een groep websites met een gericht bereik onder duurzame en klimaatbewuste consumenten en professionals. Met name adverteerders van producten en diensten die in dit profiel passen, kunnen in dit channel adverteren.

Planet Ads is een initiatief van stichting iNSnet, bedenker van onder andere www.duurzaamnieuws.nl en www.mvonieuws.nl, gevestigde online media in de berichtgeving over klimaat, duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Stichting iNSnet draagt zorg voor de afdracht en investering van de 5% planeetpremie, en werkt daarvoor samen met C8, een beweging die onlangs van start is gegaan met het doel burgers en consumenten zelf in staat te stellen om maatregelen te nemen voor een klimaatveilige toekomst. ( zie www.c8foundation.nl)



Aan Planet Ads doen al mee:

Duurzaamnieuws.nl
MVOnieuws.nl
Duurzamevacaturebank.nl
Duurzamestagebank.nl
Duurzamedatabase.nl
Nieuwsbank.nl
Debeterewereld.nl
Groenegids.nl
Yourenergy.nl


In samenwerking met deskundigen van het netwerk C8 selecteert Planet Ads projecten, die aan specifieke voorwaarden moeten voldoen. Zo moeten zij aantoonbaar

* Bijdragen aan vermindering van het fossiele energieverbruik;
* Bijdragen aan de ontwikkeling van volledig hernieuwbare en uitstoot vrije energiebronnen;
* Bijdragen aan de ontwikkeling van decentrale opwekking van schone, hernieuwbare energie; (op gebruikersniveau)
* Bijdragen aan ontwikkelingen die uitzicht bieden op het volledig voorkomen van de uitstoot van broeikasgassen.



Zie voor meer informatie: www.planet-ads.org



Over stichting iNSnet:

Stichting iNSnet richt zich op het ondersteunen en bevorderen van integrale duurzame ontwikkeling middels kennisontwikkeling en communicatie. De stichting heeft daartoe een internationaal platform ingericht voor nieuws, kennis en voorbeelden van toepassingen en resultaten in duurzame ontwikkeling. Daarnaast initieert en participeert iNSnet in projecten die (de kennis en communicatie over) duurzaamheid bevorderen. iNSnet is tevens uitgever van de websites www.duurzaamnieuws.nl en www.MVOnieuws.nl en initiator van het jaarlijkse consumentenonderzoek Duurzaamheid Monitor. iNSnet is een onafhankelijke stichting en actief sinds 2002. www.insnet.nl, www.duurzaamheidmonitor.nl, www.planet-ads.nl