Gratis belastingaangifte klein MKB


ABCOUDE, 20080401 -- Ondernemingen tot 10 medewerkers kunnen vanaf vandaag online gratis gebruik maken van een nieuw belastingprogramma voor hun aangifte. Bovendien kunnen zij bij hun aangifte onbeperkt telefonisch advies krijgen.

Deze actie komt van Businesscompleet.nl, zij komt hiermee in geweer tegen de toenemende administratieve lasten van het MKB. In tegenstelling tot de doelstellingen van de overheid is het nog niet gelukt de druk voor ondernemers te verlagen. Jaarlijks is de administratieve druk een kostenpost van 16,3 miljard euro. De initiatiefnemer beoogt het MKB een besparing te kunnen leveren van 2 miljard euro, wat 50% is van de verlagingsdoelstelling van dit kabinet.

Het aangifteprogramma is speciaal ontworpen voor het kleine MKB en werkt geheel automatisch. Ook wordt uitgerekend welke fiscale aangifte optimale resultaten biedt voor de ondernemer. Zo kan het programma rekening houden met de privé-situatie van de ondernemer en laat de gebruiker direct zien wat die voor invloed heeft op de aangifte. In de software is gebruik gemaakt van kennis uit het Italiaanse aangifteprogramma, waar men heeft laten zien dat een dergelijke dienst een besparing van 15% van de administratieve lasten kan scheppen.

Traditiegetrouw kijkt het MKB op tegen de datum van 1/4, omdat dan de aangifte van het voorgaande jaar binnen moet zijn bij de fiscus. Met het programma worden niet alleen kosten bespaard, maar kan de ondernemer voortaan onder begeleiding op tijd en makkelijk zijn aangifte doen.

Businesscompleet.nl heeft voor haar actie geen subsidie weten te krijgen van de overheid, maar heeft desondanks de financiering rond kunnen krijgen. Wanneer na 12 maanden geen externe financiers zijn ingestapt zal het project beëindigd worden. Daarom hoopt men vooral op bijval van het ministerie van Financiën in de vorm van overheidssteun.

//einde bericht