C-Panty: Unieke slips voor vrouwen met een keizersnede


DEN HAAG, 20080401 -- Het aantal bevallingen met een keizersnede neemt toe, onder meer omdat vrouwen bevallen op hogere leeftijd, door vruchtbaarheidsbehandelingen en door de toegenomen medisch-technische mogelijkheden voor de pasgeborene. Het percentage bevallingen met een keizersnede is in Nederland gestegen van 5% naar 15% in de afgelopen twintig jaar. Dit komt neer op ongeveer 27.000 vrouwen die in 2007 zijn bevallen met een keizersnede! Ondanks deze toename zijn het aantal keizersneden in Nederland laag in vergelijking met andere landen zoals Duitsland (25%), VS (30%) en Italië (35%). Bron OECD

Tegenwoordig wordt meestal een huidsnede gemaakt die een horizontaal litteken nalaat in de 'bikinilijn'. Voordeel hiervan is dat zo'n horizontaal litteken meer de lijnen van je lichaam volgt en beter en sneller geneest dan een verticale snede, die van je navel naar beneden loopt. Een ander voordeel is dat je het litteken nauwelijks ziet, je slip of bikinibroekje valt er overheen.

Veel vrouwen vinden ondanks een horizontaal litteken het dragen van een slip of bikinibroekje de eerste maanden onplezierig. Omdat ook bij speciaal zwangerschapsondergoed geen rekening wordt gehouden met een keizersnede, kunnen ook deze onplezierig zijn, al zijn ze vaak zachter van materiaal.

Daarom heeft Catherine Brooks uit Amerika C-Panty opgericht. In samenwerking met vrouwen die net als haar een keizersnede hebben gehad, specialisten, chirurgen en Bio Med Sciences heeft C-Panty speciale c-section slips ontwikkeld. De slips houden niet alleen rekening met je litteken waardoor ze veel comfortabeler zijn maar gaan zelfs zwellingen tegen en zorgen voor een sneller herstel van je litteken!

C-Panty heeft verschillende naadloze slips ontwikkeld.

De Classic Incision Care heeft een compressie panel met een siliconen laagje ter hoogte van je litteken. De compressie zorgt voor het tegen gaan van zwellingen en geeft extra support aan het gebied rondom je litteken. Het silicone laagje zorgt voor een beter en sneller herstel van je litteken door het in stand houden van de vochtbalans.

De Classic Incision Shaper heeft ook een compressie panel, maar deze is niet voorzien van een silicone laagje. De compressie gaat zwellingen tegen, geeft extra comfort en zorgt voor extra support en bodyshaping rondom je litteken.

AIs je litteken al goed herstelt, dan kun je direct overstappen naar de Classic Incision Shaper.
De C-Panty is verkrijgbaar in de maten Small (34-36), Medium (38-40) en Large (40-42).

De winkelverkoopprijs van de Classic Incision Care 2-pack is ¤ 54,95; van de Classic Incision Shaper 2-pack ¤ 39,95 en van de Classic Combi ¤ 47,50

Waar te koop?
De C-Panty is nu al te koop bij de eerste in zwangerschapslingerie gespecialiseerde winkel van Nederland, P'tite Sophie aan de Denneweg 54a in Den Haag en online via www.zwangerschapslingerie.nl.

De verwachting is dat de C-Panty ook in de loop van het jaar te koop zal zijn bij baby speciaalzaken, zorgwinkels, zorghotels en positiemodewinkels.





Pearl Bodyfashion