Naamswijziging voor Actief Groep en De Zon


IJSSELSTEIN, 20080408 -- Sinds 1 januari 2008 behoren Actief Groep uit Waalwijk en De Zon uit Deventer tot Dolmans Groep in IJsselstein. Gezamenlijk verrichten zij facilitaire-, calamiteiten en industriële diensten voor vele opdrachtgevers in heel Nederland. Per 1 april 2008 wordt de dienstverlening uitgevoerd onder één label: Actief Groep en De Zon gaan verder als Dolmans.

De overname van Actief en De Zon is voor de opdrachtgevers geruisloos verlopen. De dienstverlening is volgens de gemaakte afspraken voortgezet. Achter de schermen is echter hard gewerkt aan de integratie van beide bedrijven binnen Dolmans. Met als resultaat de naamswijziging voor Actief en De Zon; beide bedrijven gaan verder onder de handelsnaam Dolmans. Deze keuze biedt opdrachtgevers, medewerkers en leveranciers meer duidelijkheid dan het in stand houden van meerdere labels.

Ook Ribbink uit Apeldoorn, onderdeel van De Zon en gespecialiseerd in glasbewassing en gevelreiniging, heeft het label Dolmans gekergen. De hoteldienstentak van Dolmans, Appelman Hoteldiensten, is per 1 maart 2008 gewijzigd in Dolmans Hoteldiensten.

De naamswijziging heeft voornamelijk `zichtbare' gevolgen zoals bedrijfskleding, autobelettering, werkmateriaal van medewerkers en communicatie-uitingen. Deze krijgen de bekende Dolmans `look'.

Alle medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers van Actief Groep en De Zon zijn persoonlijk over de naamswijziging geïnformeerd.

Dolmans Groep
Dolmans viert in 2008 haar 50-jarig jubileum. Al sinds de oprichting verzorgt zij algemeen en specialistisch schoonmaakonderhoud voor haar opdrachtgevers. Enkele jaren later werd gestart met de Calamiteiten Diensten. Inmiddels kent Dolmans drie divisies: Facilitaire Diensten, Calamiteiten Diensten en Industrie Diensten. De activiteiten van Actief, De Zon en Ribbink zijn binnen deze divisies geïntegreerd.
De omzet van Dolmans bedraagt zo'n ¤ 70 milj. Het personeelsbestand telt circa 2400 medewerkers.

Voor meer informatie over Dolmans: www.dolmans.com





Dolmans Groep