Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Belangrijkste punten raadsvergadering 31 maart 2008: Subsidie voor accommodatie Hockeyvereniging aan Carnisseweg

BARENDRECHT (dinsdag 1 april 2008) ­ De gemeenteraad heeft op 31 maart ingestemd met het toe- kennen van een maximale subsidiebijdrage van 496.800 aan de Hockeyvereniging HCB voor de realisatie van een verenigingsaccommodatie aan de Carnisseweg. De HCB neemt daarmee de ver- plichting van het bouwheerschap op zich. Naast dit bedrag wordt in verband met de te verwachten snelle groei van HCB maximaal 104.267 beschikbaar gesteld. Dit geld is bestemd voor de realisatie van twee extra kleedkamers en 80m2 extra accommodatieruimte om de toekomstige groei aan te kun- nen.

De raad heeft op maandagavond ingestemd met het agenderen van het eerste Barendrechtse burgerinitiatief in de commissie Ruimte op 20 mei 2008. In het burgerinitiatief wordt gevraagd naar een integrale aanpak en realisatie van verkeersroutes voor de schoolgaande jeugd van de VO-scholen in Lagewei. Wethouder Simon Zuurbier zegde toe op 20 mei in de commissie te komen met een kadervoorstel voor de raad over dit onderwerp.

Installatie raadslid CDA
Martin van Hengel is maandagavond benoemd als raadslid namens de fractie van de CDA. Hij neemt in de fractie de plaats in van Jan de Jager, die zijn raadslidmaatschap om gezondheidsredenen heeft beëindigd.

Noot voor de redactie,