Ingezonden persbericht



01.04.2008

EGEMIN AUTOMATION ONTWIKKELT "DOWNENDER"-SYSTEEM OP AGV'S VOOR PAPIERROLLEN.

Egemin Automation heeft recent een nieuw rotatiesysteem ontwikkeld voor de RLV-types (Roll Lifting Vehicles) uit zijn E'gv® assortiment (Egemin Guided Vehicle). Het "downender" systeem laat RLV's met grote hydraulische klemmen toe om grote papieren rollen verticaal op te nemen, volledig te roteren tijdens transport en horizontaal af te leveren.

Tijd-, ruimte- en kostenbesparing

De nieuwe ontwikkeling zal ingezet worden in de papierindustrie om papieren rollen rechtstreeks uit de verticale rollenopslag te halen en horizontaal af te leveren aan de drukpersen of vellensnijmachines. Dankzij deze innovatie hoeft er niet langer een "downender" installatie op een conveyorsysteem voorzien te worden om de rollen neer te leggen. Voor bedrijven uit de papier- en printindustrie betekent dit naast winst in productietijd en ruimte een ernstige kostenbesparing. Momenteel heeft Egemin Automation een aantal projecten in uitvoering met dergelijke systemen.

Over AGV's

AGV's zijn automatisch geleide voertuigen die op autonome basis goederen transporteren tussen twee locaties in magazijnen, productie, distributie-omgevingen, enz.



Ingezonden persbericht