Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voorstel 'legaal' gokken verworpen

Eerste Kamer bevestigt noteringen Unibet

Londen, 1 april 2008 - De noteringen op www.unibet.net zijn betrouwbaar. Die lieten zien dat de kans gering is dat het voorstel voor legaal gokken via internet aangenomen zou worden door de Eerste Kamer. En dat klopt. Een meerderheid in de senaat stemde vandaag tegen het voorstel.

Volgens David Vermeulen, Marketing Manager Nederland bij Unibet, is dit een streep door de rekening van de Nederlandse regering. "Er is een voorstel voor de proef met 'legaal' gokken op internet via één aanbieder - Holland Casino - gelanceerd. Voor de VVD was dat reden om tegen te stemmen. Zo bleek tijdens de stemming. De VVD wil ook andere exploitanten toelaten in het online wedcircuit. Ook SP, SGP en CU hebben het voorstel verworpen."

Steun vanuit Europese Commissie
Vermeulen: "Online gokken blijft gewoon op een betrouwbare, eerlijke en transparante manier mogelijk via Unibet. Zo is Unibet een beursgenoteerd bedrijf dat streng wordt gecontroleerd en heeft het een eigen verantwoord kansspelbeleid die klanten actief ondersteund in hun spelgedrag."

Vermeulen: "We krijgen steun vanuit de Europese Commissie. Die heeft onlangs nog aangegeven via een met redenen omkleed advies dat Nederland de wetgeving met betrekking tot het 'gokmonopolie' moet aanpassen. De wetgeving is namelijk in strijd met het vrije verkeer voor diensten en de keuzevrijheid van de Nederlandse consument."
Noot voor de redactie,