Gemeente Oost-Gelre



-- PERSBERICHT --

Gemeente Oost Gelre

1 april 2008

Ludgerhof Lichtenvoorde wint 1e prijs

In de hal van het gemeentehuis van Lichtenvoorde is een overzichtstentoonstelling te zien van de tien genomineerde panden voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2008. De tentoonstelling is te bekijken tot en met vrijdag 11 april 2008. De Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit is gewonnen door de Ludgerhof in Lichtenvoorde. Juryvoorzitter Jan Terlouw maakte de winnaar bekend tijdens de manifestatie 'Mooi Gelderland' op 13 maart in de Eusebiuskerk in Arnhem. De prijs werd voor de tweede keer uitgereikt.

De voormalige katholieke Ludgerkerk, ontworpen door de Lieveldse architect Schouten, is door architect Hans van Beek van Atelier Pro Architekten B.V. uit Den Haag veranderd in een modern woongebouw. Volgens de jury is de Ludgerhof een uitstekend voorbeeld van het thema van de Gelderse Prijs van dit jaar: functieverandering in stad en land. Een overdekte zaal van samenkomst is plein voor ontmoeting geworden De jury sprak van een 'ongewoon creatieve en gedurfde aanpak in de geest van het oorspronkelijke kerkgebouw'. De Ludgerhof won nipt van De Grote Enk in Arnhem, het voormalige kantoorgebouw van Akzo waarin eveneens appartementen zijn gerealiseerd.

Genomineerden
In totaal waren tien panden genomineerd. De andere genomineerden waren: Beekpark in Apeldoorn, landgoed Otelaar in Barneveld, fort Sint Andries in Maasdriel, Limos in Nijmegen, de Stenderkast in Oude IJsselstreek, de Steltenbergen in Voorst, Hinkeloord in Wageningen en De Hagert in Wijchen

Tentoonstelling
De tentoonstelling is te zien tot en met vrijdag 11 april 2008 in de hal van het gemeentehuis in Lichtenvoorde. De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.30 uur, donderdagmiddag 14.00 - 19.00 uur.


-- Einde persbericht --

Noot aan de redactie

Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan mevrouw Erna Hiddink, beleidsmedewerker Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoon (0544) 393479.
-----------------------