Ingezonden persbericht



1 april 2008

persbericht

Historisch Onderzoeks Team onderzoekt `cold cases' uit de geschiedenis

Nieuwe afleveringen H.O.T. vanaf 6 april O

H.O.T., het Historisch Onderzoeks Team komt vanaf 6 april 2008 weer met zes nieuwe afleveringen. H.O.T. is een onderdeel van Willem Wever en wordt gepresenteerd door Raymi Sambo, bekend van onder meer All Stars en ZOOP. In samenwerking met Anno, het promotiebureau voor Nederlandse geschiedenis, beantwoordt H.O.T. vanaf 6 april weer iedere zondag om 9.05 uur op Z@pp een interessante, onverwachte of spannende vraag over historische gebeurtenissen. Meer over H.O.T. is te lezen op www.willemwever.nl/hot.
Zijn de hunebedden door reuzen gebouwd?
In de aflevering van 6 april onderzoekt Raymi Sambo wie de hunebedden bouwden en waarom ze dat eigenlijk deden. Hij ontdekt onder meer dat eeuwenlang gedacht werd dat de hunebedden door reuzen zijn gebouwd. Raymbi Sambo reist in de aflevering van 13 april terug naar 1640 om een mysterieuze inscriptie te bekijken die Christiaan Huygens in de lens van zijn telescoop heeft achtergelaten. Waarom wordt Huygens eigenlijk de eerste astronaut genoemd? Onderwerpen die in de daarop volgende afleveringen aan bod komen zijn `KNIL soldaten', `gastarbeiders', `de watersnoodramp' en `slavernij'. Op de website www.willemwever.nl/hot zijn de reeds uitgezonden afleveringen te bekijken. Dit is Anno
H.O.T. is een project van Anno en Willem Wever. Anno is het promotiebureau voor Nederlandse geschiedenis. Anno maakt geschiedenis toegankelijk voor een breed publiek en het onderwijs. Andere projecten van Anno zijn bijvoorbeeld de Week van de Geschiedenis en de reizende tentoonstellingen De Bunker en Oh wat ben je mooi!. Kijk voor meer informatie over Anno op www.anno.nl.