Ingezonden persbericht


Persbericht

3M neemt Aearo Technologies Inc. over

3M breidt portefeuille persoonlijke veiligheidsproducten uit

Zoeterwoude, 1 april 2008 - Vandaag maakt 3M bekend dat het Aearo Technologies Inc, de wereldwijde producent van persoonlijke beschermings- en energieabsorberende producten, overneemt. Met de overname breidt 3M, reeds internationaal marktleider in de adembeschermingsproducten, zijn aanbod aan veiligheidsoplossingen uit met hoofd-, gezicht-, gehoor- en oogbeschermingsproducten. Hierdoor kan 3M zijn klanten in o.a. de industrie, het leger, de bouw en de consumentenmarkt een complete portefeuille persoonlijke beschermingsbenodigdheden aanbieden.

Met deze overname versterkt 3M zijn wereldwijde positie als marktleider in de groeiende veiligheidsmarkt. Daarnaast worden nu de producten van Aearo via het netwerk van 3M wereldwijd aangeboden. Aearo kent wereldwijde erkenning door zijn bekende merken als E-A-R, en Peltor en voor het ontwikkelen van kwalitatieve innovatieve producten. De persoonlijke beschermingsproducten van 3M bieden klanten innovatieve technologieën en oplossingen die de persoonlijke veiligheid verbeteren en de productiviteit bevorderen.

Aearo is overgenomen van het Aearo management en fondsen geadviseerd door private equity bedrijf Permira.


- EINDE -
Over Aearo Technologies
Aearo Technologies, met het hoofdkantoor gevestigd in Indianapolis, is wereldleider in de markt van persoonlijke beschermingsproducten. Het bedrijf maakt en verkoopt technologisch geavanceerde gehoorbeschermingsmiddelen, communicatie headsets, voorgeschreven en vrij verkrijgbare oogbescherming, vizieren, herbruikbare en wegwerp ademhalingsapparaten en helmen. Via zijn Specialty Composites afdeling biedt het bedrijf technische systeemoplossingen waarbij het gebruik maakt van een breed scala aan eigen materialen om geluidsoverlast, trillingen, shocks en thermische energie te controleren.

Over 3M - Een mondiaal, divers technologiebedrijf
Als erkende leider in research en development produceert 3M duizenden innovatieve producten voor tientallen diverse markten. De kracht van 3M ligt in de toepassingen van zijn meer dan veertig verschillende technologie platformen - vaak in combinatie met elkaar - voor een brede klantengroep. 3M kent een omzet van USD 24 miljard. 3M voert onder andere de bekende merken Scotch®, Post-it®, Scotchgard(TM) en Scotch-Brite™. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.3M.com