Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

HIER Klimaatcampagne vereerd met nieuwe campagne Al Gore

De vandaag gelanceerde klimaatcampagne van Al Gore vertoont opvallend veel gelijkenis met de Nederlandse HIER Klimaatcampagne die Nederlanders bewust maakt van het klimaatprobleem en hen oproept om klimaatneutraal te leven.

De nieuwe 300 miljoen dollar kostende klimaatcampagne van de voormalige vice-president en winnaar van de Nobelprijs 2007 zal woensdag van start gaan onder de noemer 'WE'. Twee jaar geleden lanceerden 40 maatschappelijke organisaties in Nederland de HIER campagne. Twee campagnes met eenzelfde doel en strategie, onder hetzelfde logo.

Sible Schöne van het Klimaatbureau ziet het als een groot compliment dat Al Gore kiest voor eenzelfde klimaatcampagne. "Vorig jaar hebben we Al Gore naar Nederland gehaald als onderdeel van onze HIER campagne, wat toen het absolute hoogtepunt was. In Nederland hebben we de afgelopen twee jaar veel vooruitgang geboekt in het bewustmaken van het klimaatprobleem, daarom gaan we ons met de HIER-campagne nu richten op gedragsverandering. Het wordt de lastigste en meest ambitieuze communicatieklus van dit decennium, maar is absoluut noodzakelijk".

De HIER Klimaatcampagne is een initiatief van 40 leidende maatschappelijke organisaties die zich ernstig zorgen maken over klimaatverandering. HIER wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie op www.hier.nu

*************************************************

Noot voor de redactie,