Gemeente Maastricht

'Sport4life' nieuwe naam voor BOS-project gemeente Maastricht


01.04.08

Het 'Buurt-Onderwijs-Sport'-project van de Gemeente Maastricht krijgt de naam 'Sport4life'.

De nieuwe naam sluit aan bij de beoogde doelgroep en bergt in zich dat er een omslag wordt beoogd naar een structurele deelname van de jeugd aan sport en bewegen. Onder 'Sport4life' vallen alle sportstimuleringsprogramma's voor de jeugd van 4 tot 19 jaar binnen de gemeente Maastricht.

De consulenten van 'Sport4life' bevorderen de sportdeelname onder de Maastrichtse jeugd door kwalitatief goede sport- en beweegmogelijkheden aan te bieden. Een belangrijk doel van het project is het woon- en leefklimaat in de wijk te bevorderen door de overlast terug te dringen. Om de sportdeelname onder de jeugd te stimuleren wordt er gestreefd naar een goede samenwerking tussen buurt, scholen en verenigingen.

Er is een aparte website gebouwd om de doelgroep nog beter te kunnen bereiken. Alles over 'Sport4life' kan ieden vanaf nu vinden op de website 'www.sport4life.maastricht.nl die vanaf 2 april online is.

Bekendmaking naam 'Sport4life'

Tijdens de opening van het BOS-project is een prijsvraag uitgeschreven om een pakkende sportieve naam te geven aan het project. Uit de inzendingen werd de naam 'Sport4life' gekozen. De nieuwe naam wordt tijdens de Piraten- en Survivaldag van Nationale Sportweek op woensdag 2 april bekend gemaakt.

Kinderen kunnen tijdens deze dag aan verschillende activiteiten deelnemen: boogschieten, levend tafelvoetbal, een survivalbaan, vlotvaren, XL-games en nog veel meer. Iedereen die deel heeft genomen aan de prijsvraag, heeft een vrijkaartje ontvangen voor de Piraten- en Survivaldag op Dagstrand Oost-Maarland.

Team 'Sport4life'

De consulenten van het 'Sport4life'-team nemen elk een ander deel van Maastricht onder hun hoede. Het team bestaat uit Mirko Ensinck, counselor bewegingsonderwijs en de consulenten:

Consulent Gebied E-mail
Lars Jagers NW lars.jagers@maastricht.nl Vivian Dijkstra ZW vivian.dijkstra@maastricht.nl Frank Schoonbrood NO frank.schoonbrood@maastricht.nl Merlijn Roede ZO merlijn.roede@maastricht.nl

De Nationale Sportweek 2008

De Nationale Sportweek van 28 maart t/m 5 april 2008