Nederlandse Spoorwegen

31 maart 2008

NS tukkers krijgen TukTuk op station Hengelo

Wat begon als 1 aprilgrap wordt voor 1 dag werkelijkheid

NS personeel in Hengelo dachten dat zij de ultieme 1 aprilgrap hadden bedacht. In het regionale personeelsblad riepen zij vrijwilligers op om vanaf 1 april de TukTuk te gaan rijden vanaf station Hengelo. Zij gaven aan dat NS, in aansluiting op een landelijke proef waarmee reizigers goedkoper met de TukTuk kunnen reizen, deze proef wilden uitbreiden met de inzet van de TukTuk vanaf station Hengelo.

Natuurlijk is de proef met de TukTuk in Hengelo een 1 aprilgrap maar om de medewerkers in Hengelo nu zelf even in de mailing te nemen, besloot NS in samenwerking met de TukTuk Company om voor 1 dag de TukTuk in Hengelo in te zetten. Dinsdagmorgen 1 april om 10.00 uur maken André vd Zee (verslaggever bij TV Oost) en Jan Malestein (Productiemanager NS) vanaf het stationsplein in Hengelo samen het eerste ritje met de TukTuk. NS is benieuwd naar de verbaasde gezichten die dit gaat opleveren onder de initiatiefnemers van de 1 aprilgrap: Maar je weet: ......'wie het laatst lacht, lacht het best'.

Noot aan de redactie
Meer informatie: NS Persvoorlichting regio Noordoost, tel. 038-497 4888

NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen treinreizigers hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De trein is een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot, terwijl de gemiddelde kilometerprijs lager is dan de variabele autokosten. Op de 379 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.

NS Reizigers zorgt voor het rijden van de treinen en de informatie en service aan de reizigers op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken worden om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.

NS deelt het spoorwegnet ­ het drukst bereden van Europa ­ met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.