Ingezonden persbericht

Nederland BreedbandLand

PERSUITNODIGING

Den Haag, 13 maart 2008

'The best way to invent the future is to create it'
NBL Meeting of the Minds 2008 - 1 april 2008 vanaf 14.30 uur in Theater Diligentia te Den Haag

Geachte heer, mevrouw,

Op 1 april 2008 vanaf 14.30 uur organiseert http://www.nederlandbreedbandland.nl/ Nederland BreedbandLand (NBL) haar jaarlijkse Meeting of the Minds in Theater Diligentia te Den Haag. Op deze bijeenkomst tonen wij succesvolle opschalingen van breedbandinnovaties en de mogelijkheden voor de inzet van breedband­toepassingen bij de aanpak van maatschappelijke en economische vragen. De focus ligt daarbij op vier thema's: Independent Living, Serious Gaming als bouwsteen voor maatschappelijke en economische vernieuwing, Regionale economische (en maatschappelijke) infrastructuurversterking en Intelligente mobiliteit.

Het programma met presentaties, demonstraties, creatieve workshops en (middag)debatten biedt veel ruimte voor inbreng van de deelnemers. In het middagprogramma (onder voorzitterschap van Jan Davids - Vice-voorzitter NBL) kunnen bezoekers met elkaar 'out-of-the-box'-adviezen formuleren rond de hoofdthema's van de dag. Deze adviezen worden omgezet in visuele presentaties, die als input worden gebruikt bij de drie middagdebatten:
15.00 Regionale Economische Infrastructuurversterking o.l.v. Nicole Kroon (plv. DG Min. van EZ, DGET)
15.45 Independent Living o.l.v. Jan Davids (KPN/vice-voorzitter NBL)
16.30 Serious Gaming o.l.v. Mark Verhagen (IBM/lid dagelijks bestuur NBL)

De middag wordt afgesloten door http://www.ihaveawish.com/ Jake Blok (innovatie marketeer). Hij geeft in 20 minuten een overzicht van de meest opvallende presentaties, de workshopresultaten en de uitkomsten van de middagdebatten.

Na het dinerbuffet start het avondprogramma om 19.00 uur onder voorzitterschap van Willem Vermeend (Voorzitter NBL) met een verrassende presentatie over Intelligente mobiliteit. Ook hier zullen de workshopresultaten en de successen van het NBL tot dusverre bij worden betrokken.
Daarna volgt het afsluitende debat onder leiding van Mark Frequin (DG-ET Ministerie van EZ) en Willem Vermeend, over twee thema's:
1. Independent Living, innovatieve vormen van zorg en leven in een vergrijzende maatschappij; inleider is Prof. dr. John Grin, hoogleraar Systeeminnovatie aan de UvA, participeert in het debat vanuit het transitieproces in de Gezondheidszorg.
2. Serious Gaming als bouwsteen voor maatschappelijke en economische vernieuwing; inleider is Prof. dr. Valerie Frissen, bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit en hoofd ICT & Policy bij TNO.

De avond wordt rond 21.00 afgesloten door Willem Vermeend, waarna er de gelegenheid is informeel na te praten in een sfeervolle, muzikale setting.

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze bijeenkomst, dan kunt u zich aanmelden via het secretariaat van Nederland BreedbandLand, telefoon 0610888902, e-mail office@nederlandbreedbandland.nl.

Noot voor de redactie (