Gemeente Elburg


Bijeenkomst WMO

Op 2 april as. om 19.30 uur organiseert de gemeente Elburg een bijeenkomst m.b.t. het gemeentelijk plan voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in het gemeentekantoor.

De Wmo is een brede wet die betrekking heeft op onderwerpen als:
* Leefbaarheid en voorzieningenniveau

* Jeugdbeleid

* Ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers
* Individuele en collectieve voorzieningen voor mensen met beperkingen (zoals hulpmiddelen, welzijnsvoorzieningen)
* Openbare geestelijke gezondheidszorg

* Verslavingszorg

* Maatschappelijke opvang (waaronder ook aanpak huiselijk geweld)
* Informatie en advies m.b.t. de voorgaande onderwerpen.

De Wmo verplicht gemeenten een plan voor 4 jaar te formuleren voor de uitvoering van de wet. In 2007 is de gemeente gestart met de voorbereidingen daarvoor. Het is nu tijd om met burgers en maatschappelijke instellingen in gesprek te gaan over de hoofdlijnen van het beleidsplan. Deze hoofdlijnen zullen op 2 april aanstaande gepresenteerd worden. Uiteraard krijgt men volop de mogelijkheid om daarop te reageren.

Met gebruikmaking van de reacties zal het conceptbeleidsplan geschreven worden. Dit zal na advisering door de WMO raad in juni as in het college besproken worden. Uiteindelijk zal het plan in het 3e kwartaal 2008 aan de gemeenteraad voorgelegd worden.

Omdat er op 8 april as. een speciale bijeenkomst is gepland over het jeugdbeleid zal er op 2 april as. niet gesproken worden over het jeugdbeleid.

Verdere informatie over de WMO vindt u onder andere op deze website onder `thema's en projecten"

U bent van harte welkom!