Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Win een simultaan tegen Jan Timman

De provincie Noord-Holland is opnieuw een van de hoofdsponsoren van het Nederlands Kampioenschap schaken, dat op woensdag 2 april in Hilversum van start gaat. Net als voorgaande jaren maken schaakliefhebbers ter gelegenheid hiervan weer kans op een simultaan met Jan Timman. Samen met de KNSB organiseert de provincie een prijsvraag waarmee vijftien gelukkigen een plaats achter één van de borden kunnen winnen.

Wil je meedoen aan deze schaaksimultaan? Dat kan als je inwoner bent van Noord-Holland en onderstaande vragen beantwoordt:

Welke spelers hebben vorig jaar een barrage gespeeld op het NK Schaken?
a. Sergei Tiviakov en Daniel Stellwagen
b. Sergei Tiviakov en Ivan Sokolov
c. Sergei Tiviakov en Friso Nijboer

Hoe vaak is Jan Timman Nederlands Kampioen geworden? a. 12
b. 10
c. 9

Jan Timman tijdens de simultaan van vorig jaar

De schaaksimultaan met Jan Timman wordt na de zomer gehouden in Haarlem. De datum is nog niet bekend, de simultaan wordt 's avonds gespeeld. Mail je antwoord en je adresgegevens voor 20 april naar: NHsponsoractie@noord-holland.nl. Winnaars ontvangen uiterlijk 30 april bericht.

---

Themadag over organisatie jeugdschaakafdeling op 13 april in Arnhem

Op zondag 13 april wordt in Arnhem een themadag georganiseerd over de organisatie van de jeugdschaakafdeling. Deze dag is in eerste instantie bedoeld voor de deelnemers aan de pilot cursussen Schaaktrainer 2 en Schaaktrainer 3, die op dit moment in respectievelijk Arnhem en Utrecht plaatsvinden. Deze praktische themadag staat echter open voor iedere belangstellende.

Tijdens deze dag zal worden ingegaan op veel zaken die met het organiseren van een jeugdafdeling te maken hebben, zoals: · diverse vormen van leiding geven
· het formuleren van doelstellingen voor diverse activiteiten · de gang van zaken in de praktijk
· de organisatie van landelijke, regionale en plaatselijke schaakafdelingen.

Uiteraard zal er tijdens deze dag ook tijd worden ingeruimd voor oefening en zullen een aantal praktijkvoorbeelden worden uitgewerkt.

Iedere cursist zal kritisch leren kijken naar de eigen organisatie en op zoek gaan naar mogelijkheden om activiteiten (nog) beter te organiseren.

Het doel van deze dag is om de deelnemers meer inzicht te geven in de organisatie van jeugdactiviteiten in de hoop dat er nog meer goede, leuke activiteiten op het gebied van jeugdschaak ontplooid zullen gaan worden.

Deze praktische dag is bedoeld voor iedereen die met de organisatie van een jeugdafdeling heeft te maken.

De themadag wordt gegeven door Poulien Knipscheer en Geurt Jan van der Meijden en wordt georganiseerd in samenwerking met de schaakvereniging De Toren in Arnhem op het adres Olympus College, nieuwbouw Zeegsingel, Olympus 11, 6832 EL Arnhem. De dag duurt van 10.30 tot 16.30 uur. De kosten voor niet cursisten bedragen EUR 12.50.

Alle informatie over deze themadag vindt u hier. U kunt zich aanmelden door middel van het aanmeldingsformulier.

---

MK: een verslag van Hotels.nl - LSG.
MK: het andere verslag van Hotels.nl - LSG.

1B: een verslag van SMB - Caissa.

2C: een verslag van Promotie - DSC Delft.

3G: een verslag van Botwinnik - Schrijvers Rotterdam 2. 3H: een verslag van Dubbelschaak '97 - PION Groesbeek.