Politie Groningen

Woensdag 2 april 2008

Provincie Groningen , 02-04-2008

Groningen: winkeldievegge aangehouden

Een 31-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagmiddag aangehouden in een warenhuis aan de Westerhaven. Een medewerker zag dat ze een mobiele telefoon in de buggy van haar kind had verstopt. De gewaarschuwde politie constateerde dat de Groningse ook andere goederen bij zich had die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: bromfiets gestolen

Twee inwoners van Groningen (16 en 17 jaar) zijn dinsdagavond aangehouden. De politie verdenkt de jongens ervan eerder die dag een bromfiets te hebben gestolen in de Westerbinnensingel. De politie ontdekte de bromfiets na een tip. De tweewieler is meegenomen naar het bureau. Tegen de Groningers wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: vervelende man vernielt ruit

De politie heeft dinsdagavond in de Bedumerstraat een 50-jarige Groninger aangehouden. De man zou zich zeer vervelend hebben gedragen bij een woning. Volgens omstanders had de Stadjer een ruit vernield. Toen agenten de man aanspraken, werd hij vervelend. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. De stadjer verkeerde onder invloed van alcohol en/of drugs. Tijdens de fouillering bleek hij enkele bolletjes harddrugs bij zich te hebben. De verdachte is ingesloten.

Groningen: Stadjer onwel na ruzie

Een 20-jarige inwoner van Groningen is dinsdagmorgen naar een ziekenhuis gebracht nadat hij ruzie had gehad met een 33-jarige plaatsgenoot. De ruzie ontstond vanwege lawaaioverlast in een woning in de Oosterparkwijk. De oudste van de twee sloeg daarbij de jongste. Omdat de 20-jarige zich plotseling niet goed voelde, werd een ambulance geïnformeerd. Hij is in het ziekenhuis onderzocht. De
33-jarige man is aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Aduard: automobilist klemgereden

Een automobilist negeerde dinsdagnacht bij Aduard een stopteken van de politie. Agenten wilden de bestuurder controleren, maar deze trapte het gaspedaal in. De man, een 24-jarige inwoner van Eelde, werd even later met behulp van een tweede politieauto op de Hamsterdreef klem gereden. De bestuurder bleek met een promillage van 0.8 teveel te hebben gedronken. Dat was ook zijn verklaring waarom hij er bij de controle vandoor was gegaan. De man was twee jaar terug ook betrapt op het rijden onder invloed. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nieuw Scheemda: struisvogel gevangen

De politie heeft dinsdag met behulp van een medewerker van de dierenambulance en voorbijgangers tussen Nieuw Scheemda en Scheemda een struisvogel gevangen. Het beest zou zijn uitgebroken bij een boerderij in t Waar en wandelde richting autosnelweg A7. Na een aantal pogingen kon de uit de kluiten gewassen vogel bij het Zijldieppad in een hoekje worden gedreven en overmeesterd. Het dier werd door een landbouwer afgevoerd en tijdelijk bij hem in de boerderij ondergebracht.

Winschoten: automobilist rijdt door na ongeluk

Een tot nu toe onbekende automobilist reed dinsdagmiddag door nadat hij op de splitsing van de Vosseweg met de Bovenburen in Winschoten een verkeersongeluk had veroorzaakt. De man schampte met zijn auto een fietser die tegen het wegdek viel. De fietser, een 48-jarige inwoner van Winschoten, was enige tijd buiten kennis. Hij werd met vermoedelijk relatief licht letsel naar een ziekenhuis vervoerd. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen. De auto zou een licht blauwe stationcar zijn. Getuigen kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via 0900-8844.

Winschoten: fietser stomdronken

Een 47-jarige fietser uit van Beerta belandde dinsdagnacht in de cel nadat hij nagenoeg stomdronken door de politie van de weg was gehaald. Agenten zagen de man tegen half twaalf over de parallelweg van de Beersterweg slingeren. Een ademanalyse bracht het extreem hoge promillage van 2.7 aan het licht. Omdat de man nog ruim 20 dagen gevangenisstraf te goed had voor onder meer het rijden onder invloed werd hij ingesloten. Hij kan eveneens een nieuw proces-verbaal tegemoet zien.

Onderdendam: vrachtwagen overbeladen

Een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zoutkamp werd dinsdag geverbaliseerd omdat zijn met puin geladen wagen was overbeladen. Op de vrachtauto was 42240 kilo puin geladen terwijl 33000 kilo het maximum was. De man kreeg ook een bekeuring omdat hij de lading niet had afgedekt. De container met puin moest worden afgeladen en is daarna vervoerd door een vrachtauto met meer laadvermogen.

Winsum: dieseltransport voldoet niet aan eisen

Bij een politiecontrole dinsdag in Winsum bleek met een transport van zon 600 liter dieselolie het een en ander niet goed voor elkaar te zijn. De dieselolie werd met een bestelbusje van een bedrijf uit Ulrum vervoerd. Volgens de wet is bij zon transport sprake van het vervoer van een gevaarlijke stof. De chauffeur, een 40-jarige inwoner van Ulrum, had echter geen brandblusser bij zich, geen vervoersdocument en van de container met daarin de brandstof bleek de keuring te zijn verlopen. De politie maakt proces-verbaal op.

Zoutkamp: verkeerscontrole

De politie heeft maandag op de Strandweg in Zoutkamp een verkeerscontrole gehouden. Bij de controle werd onder andere gekeken naar aanhangwagens, taxis en vrachtwagens met gevaarlijke stoffen. Van de 150 bestuurders die werden gecontroleerd bleken er drie geen veiligheidsgordel te dragen. Verder werden bekeuringen uitgedeeld voor defecte verlichting, ondeugdelijk remsysteem, kans op afvallende lading en het niet kunnen tonen van de juiste papieren. Tegen de overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Ter Apel, Oosterstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 125, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoogezand, Kielsterachterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 5596, aantal overtredingen: 546, hoogst gemeten snelheid: 131 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

Groningen, Zuiderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 760, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 820, aantal overtredingen: 61, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.