Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Open Universiteit: studeren met een spierziekte

De Open Universiteit Nederland biedt hoger onderwijs aan op afstand. Ook mensen met een spierziekte kunnen hier gebruik van maken. De Open Universiteit kan een pakket op maat bieden, zodat de student de gewenste cursussen kan volgen of een universitair diploma kan halen.

De OU heeft inmiddels veel ervaring met het ondersteunen van studenten met een chronische ziekte. De voordelen van het volgen van een opleiding aan de OU zijn dat de student thuis kan studeren en zijn eigen tempo kan bepalen, dat het mogelijk is om studiebijeenkomsten bij te wonen en contacten te leggen en dat de student een pakket op maat wordt geboden. Samen met de student gaat de OU na welke belemmeringen hij tijdens het studeren ondervindt en hoe die weggenomen kunnen worden.

Bij de Open Universiteit Nederland kunt u terecht met uw vragen over het volgen van een cursus of opleiding. Per persoon bekijken zij welke aanpassingen noodzakelijk zijn. Vrijwel alle studiecentra zijn rolstoeltoegankelijk. Zo niet, dan wordt hulp geboden.

Er zijn verder voor mensen met een chronische aandoening geen standaardvoorzieningen. Op basis van de persoonlijke wensen en mogelijkheden gaat een onderwijsadviseur na wat wel en niet mogelijk is. U kunt een tentamen doen op een afwijkend tijdstip of andere locatie. U kunt tentamens mondeling doen in plaats van schriftelijk en de tentamentijd kan worden verlengd.

Wilt u meer weten, kijk dan op de website van de Open Universiteit

Bron: Open Universiteit
02 april 2008

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400