Gemeente Gilze en Rijen

Wegwerkzaamheden

Op deze pagina vindt u de locaties waar en wanneer er werkzaamheden worden uitgevoerd in de gemeente Gilze en Rijen.

* Werk aan de weg/afsluitingen

* Informatie wegafzettingen

* Bijzondere transporten

* Wegwerkzaamheden in Nederland

Werk aan de weg/ afsluitingen


* Knooppunt Galder (van maandag 31 maart 22.00 uur tot dinsdag 1 april 05.00 uur)
* Bavelseweg tijdelijk afgesloten (maandag 31 maart tot en met vrijdag 4 april)
* Vijf Eikenweg tijdelijk afgesloten (25 maart tot eind mei)

Werkzaamheden knooppunt Galder (A58/A16)
Van maandag 31 maart 22.00 uur tot dinsdag 1 april 05.00 uur voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit op het knooppunt Galder. De verbindingsweg voor verkeer komende vanuit Utrecht/Tilburg (A58) in de richting Antwerpen (A16) is afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

Deze werkzaamheden stonden eerder gepland voor de nacht van 29 februari op 1 maart, maar zijn toen afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden.

Omleidingsroute vanuit Utrecht/Tilburg (A58) richting Antwerpen (A16):
* A58 tot knooppunt Galder

* A16 richting Breda/Rotterdam

* Afrit Prinsenbeek (afritnummer 17)

* Via oprit Prinsenbeek, A16 richting Antwerpen

Gele borden langs de weg geven de omleidingsroute ter plaatse aan. In geval van slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Bavelseweg tijdelijk afgesloten
Aan de Bavelseweg in Gilze gaat de gemeente de verkeersplateaus aanpassen. Deze weg is daarom vanaf de gemeentegrens met Alphen-Chaam tot aan Klein Zwitserland van maandag 31 maart tot en met vrijdag 4 april voor al het gemotoriseerd verkeer afgesloten. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad. De woningen zullen tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk bereikbaar blijven. Uitvoering van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden. Verkeer uit de richting Bavel wordt omgeleid via de A58. Verkeer uit Chaam richting Bavel wordt omgeleid via Klein Zwitserland, Nerhoven en de A58.

Vanwege aanleg rotonde
Vijf Eikenweg tijdelijk afgesloten
In verband met de aanleg van een rotonde is de Vijf Eikenweg van 25 maart tot eind mei tussen de Ketenbaan en de Florijnstraat (Oosterhouts grondgebied) afgesloten voor al het verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de oude Rijksweg Tilburg-Breda (N282) en de A27 (oprit Breda-Noord). Bedrijventerrein Vijf Eiken is gedurende deze periode bereikbaar via de Europaweg, Eikdijk en Wilhelminakanaal Zuid. De aanleg van de rotonde is onderdeel van de revitalisering van bedrijventerrein Vijf Eiken.

Informatie wegafzettingen

Om de doorstroming van het verkeer te waarborgen worden alle wegafzettingen binnen de gemeente Gilze en Rijen gecoördineerd. Voor vragen over een individuele wegafsluiting neemt u - indien vermeld - contact op met de desbetreffende contactpersoon.

Bijzondere transporten

Het is verboden goederen te transporteren buiten de wettelijke eisen die aan het transport worden gesteld. Hierbij kunt u denken aan goederen die de maximale lengte of breedte overschrijden. Onder bepaalde voorwaarden kunt u ontheffing op dit verbod krijgen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ingenieursbureau, tel. 0161- 290 200.