Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Toshiba lanceert REGZA LCD-modellen voor 2008:
CV-serie combineert stijl met uitstekende prijs-/prestatieverhouding


· WXGA-model biedt drie HDMI-aansluitingen en compleet nieuwe Active Vision LCD Picture Processing


· Nieuwe Game Mode -technologie maakt eind aan beeldvertraging met apart consolekanaal

Amersfoort, 2 april 2008 Voortbouwend op het succes van de C-serie uit 2007 introduceert Toshiba de CV-serie, het WXGA LCD TV-aanbod voor 2008. De nieuwe toestellen staan vanaf april in de winkel.

De REGZA CV-serie bestaat uit drie modellen van 81, 94 en 106 cm, alle uitgerust met een HD-resolutie van 1366x768. Alle modellen zijn voorzien van Toshiba s nieuw ontwikkelde Active Vision LCD Picture Processing, Luma Sens, een aparte Game Mode, drie HDMI-ingangen en een nieuw, glanzend zwart design. De CV-serie is betaalbaar en stijlvol en daarmee de ideale oplossing voor wie een high definition LCD TV wil aanschaffen. De ingebouwde digitale tuner betekent dat het apparaat is voorbereid op de overgang naar digitale televisie.

Groot aantal functies

De CV-serie is voorzien van Active Vision LCD Picture Processing, Toshiba s beeldtechnologie die weer verder is ontwikkeld en een verbeterd resultaat laat zien op vier belangrijke gebieden kleur, beweging, detail en contrast waardoor de kijker een nog rijkere HD-ervaring beleeft. Beelden zijn levendiger, kleuren worden rijker en hebben meer diepte, bewegingen komen natuurlijk in beeld en de versterkte contrastverhoudingen leiden tot betere prestaties aan beide uiteinden van het kleurenspectrum.

De optimale beeldkwaliteit wordt gegarandeerd door een schermresolutie van 1366x768 en een indrukwekkende dynamische contrastverhouding tussen 15.000:1 en 30.000:1. Het resultaat is een zuiver wit en verbeterde, extra rijke donkere detaillering door de actieve aansturing van het LCD-backlight. De nieuwe automatische contrastsensortechnologie, Luma Sens, detecteert details in de scherminhoud en meet tegelijkertijd de lichtomstandigheden in de kamer om daarmee het backlight af te stemmen en natuurlijke kleurtinten weer te geven. Gevolg is dat het beeldcontrast, de detaillering en de beeldkwaliteit in het algemeen sterk verbeteren; bovendien wordt het energieverbruik in het hele beeldvormingsproces verminderd.

De nieuwe Game Mode -technologie van de CV-serie is ontworpen om gamers tegemoet te komen en vertraging in de controllerrespons te voorkomen. Game Mode zorgt voor een apart kanaal tussen de console en het scherm, waardoor de responstijd sterk verbetert, met name tijdens het spelen van snel bewegende games. Ook wordt de scherminhoud automatisch weergegeven met 1 op 1 pixel mapping via Exact Scan.

Elk model uit de serie heeft drie HDMI-ingangen die zijn voorzien van Toshiba s REGZA Link-technologie. Dit garandeert compatibiliteit met de volgende generatie game consoles, HD DVD-spelers en AV-receivers en maakt dat alle hardware kan worden bediend met één afstandsbediening.

Superieur geluid is verzekerd dankzij SRS WOW-technologie en beluisterbaar via een onopvallende luidspreker in de onderrand van het schermpaneel. Verschillende audio-uitgangen bieden bovendien de mogelijkheid om externe luidsprekersystemen aan te sluiten.

Milieuprestaties

Milieuoverwegingen spelen een belangrijke rol in het productieproces van Toshiba. Dat heeft onder meer ertoe geleid dat alle Toshiba REGZA modellen (tot 43 inch) in 2008 zijn voorzien van de aanbevelingssticker Recommended van de Britse Energy Saving Trust. Bovendien zijn de televisies uit de CV-serie nu voorzien van een knop waarmee het toestel helemaal kan worden uitgeschakeld.

Toshiba kent een lange historie van lokaal assembleren, waardoor het milieu wordt gespaard en de CO2-uitstoot beperkt.

De REGZA CV-serie is te koop vanaf april 2008.

Over Exalto N.V.

Exalto N.V. is sinds medio 2006 actief op de Nederlandse markt als exclusief importeur van Toshiba en MPMan audio/videoproducten. Het moederbedrijf bevindt zich te Tubeke, België.

Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 191.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 60 miljard US$ (2007).

Meer informatie: www.toshiba.nl