Lulu Wang geeft bijzondere lezing bij studentenpubliek


LEIDEN, 20080314 -- Presentatrice en gastvrouw van de documentaire "China voor beginners" breekt door. Op uitnodiging van de culturele studentenvereniging A.S.V. Prometheus neemt ze haar publiek woensdag 2 april mee via Chinese sprookjes en parabels van het Westen naar het Oosten, van fantasie naar werkelijkheid en van Boeddha naar de verboden vrucht. Haar vertelstijl is revolutionair en authentiek: ze maakt gebruik van de oude Chinese vertelkunst `Pingshu'.

Op het gebied van Chinese cultuur mag Lulu Wang een expert genoemd worden. Ze werd in 1960 geboren in Beijing, studeerde Linguïstiek en Letterkunde aan de Universiteit van Peking en verhuisde op haar vijfentwintigste naar Nederland. Hier debuteerde ze met haar roman `Het Lelietheater'.

In dit boek zet ze uiteen hoe haar jeugd was in China en benadrukt ze de band met haar moederland. Ze werd bekroond met het Gouden Ezelsoor en met de internationale Noninoprijs. "Maar wie is die vrouw nu eigenlijk? Wie is Lulu Wang?" vroeg Marco van Woerden (praeses van de culturele studentenvereniging A.S.V. Prometheus, te Leiden) zich af. "Ik besloot haar gewoon `es te bellen. Ze bleek thuis te zijn en het werd een aangenaam gesprek. Noem me maar Lulu, zei ze."

Prometheus staat open voor studenten van alle opleidingen en organiseert jaarlijks talloze boeiende lezingen en activiteiten in en buiten Leiden, waaronder workshops en weekendjes weg. Er bestaat al jarenlang de traditie om schrijvers uit te nodigen voor een lezing over hun passie en inspiratie. Lulu Wang vertrouwt de door haar gekoesterde passie toe aan het studentenpubliek en zal hier op 2 april over spreken, op een bijzondere manier. Boekhandel Van Stockum staat er met een boekentafel.

Chinese sprookjes bieden namelijk een vlammende bron voor Lulu's literaire inspiratie en vormen een sprankelend uitgangspunt om een vertelkunst naar voren te brengen die in China nog altijd razend populair is: Pingshu. Meer weten? Kom naar de lezing!

"Het wordt geen lezing," zegt ze desgevraagd. "We gaan er een show van maken."





A.S.V. Prometheus