Ingezonden persbericht


Stedelijk Museum Zutphen
Postbus 4131

7200 BC Zutphen


25 maart 2008

Tentoonstelling Arie Schippers in Stedelijk Museum Zutphen
Op vrijdag 4 april aanstaande maakt het Stedelijk Museum Zutphen een stap richting openstelling. In de entreehal van het museum is een kleine tentoonstelling ingericht met sculpturen van kunstenaar Arie Schippers: Portretten en een staande figuur.

Tijdens de opening staat Arie Schippers' werk ook op een geheel andere manier centraal. In de Refter van het Stedelijk Museum worden bijzondere gordijnen onthuld. Deze gordijnen tonen in gesloten toestand een van de topstukken uit de kerncollectie van het Museum Henriette Polak: Schippers' 'De IJssel bij Wijhe'.

Arie Schippers (1952) geldt als een van de voortzetters van de traditie klassiek-moderne kunst, zoals die op de Rijksakademie van Beeldende Kunsten werd gedoceerd. Naast zijn schilderwerk heeft hij een boeiend oeuvre als beeldhouwer opgebouwd, waarvan deze tentoonstelling een selectie toont. Het eerste exemplaar van de bij de tentoonstelling behorende catalogus wordt tijdens de officiële opening uitgereikt aan cultuurwethouder Marieke Schriks.

Openingsprogramma
Het openingsprogramma biedt hiernaast ook gelegenheid om kennis te maken met het bureau Kunst/Werk dat als intermediair fungeert tussen kunstenaars en het bedrijfsleven. Kunst/Werk is een initiatief dat vorig jaar door het Stedelijk Museum Zutphen is geadopteerd na het stadscongres 'Suffen of Zutphen?!' Kunst/Werk verzorgt 4 april een presentatie waarin de mogelijkheden van het bureau en van de bij het bureau aangesloten kunstenaars worden toegelicht.

Uitbreiding activiteiten
De tentoonstelling van Arie Schippers en de presentatie van Kunst/Werk geven een indicatie van het gevarieerde en zich uitbreidende activiteitenprogramma dat het Stedelijk Museum Zutphen het publiek dit jaar wil aanbieden. Het is een programma 'tussen de steigers', want het museum wordt in de loop van 2008 provisorisch heringericht. Dit moet zo spoedig mogelijk leiden tot een volledige openstelling.

Tentoonstelling
Arie Schippers - Portretten en een staande figuur
Van 4 april tot en met 27 april 2008
Entreehal van Stedelijk Museum Zutphen, Rozengracht 3 te Zutphen Openingstijden: dinsdag t/m zondag, van 11.00 tot 17.00 uur Toegang gratis



Ingezonden persbericht