Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Maart

Prinses Mxima opent 4 april 2008 SimTrade Fair

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent vrijdagochtend 4 april de SimTrade Fair in de Kuip in Rotterdam.

Op deze beurs presenteert zich een vijftigtal simulatiebedrijven uit negen landen aan leerlingen uit het middelbaar onderwijs.

Simulatiebedrijven zijn een afspiegeling van echte bedrijven. Deze bedrijven worden ingezet in het beroepsonderwijs en voor werknemers die willen reïntegreren in het arbeidsproces. De zogenaamde bedrijven laten het werkproces zien van onder andere de detailhandel, zakelijke dienstverlening, Horeca en reisbranche. Zo is er een restaurant, schoenmaker, zorgcentrum, reisbureau, kantoorhandel en een bedrijf dat handelt in virtual reality.

Leerlingen en cursisten doen in de praktijk kennis en ervaring op in het door hun gekozen beroeps-/en opleidingsprofiel, voordat ze op bedrijfsstage gaan. De beurs wordt bezocht door zo'n 2000 leerlingen uit Rusland, Roemenië, Tsjechië, Albanië, Italië, Engeland, Duitsland, België en Nederland. De leerlingen zijn met name VMBO- en MBO-scholieren.

De VIIIe SimTrade Fair wordt georganiseerd door SimNet B.V. in samenwerking met het Albeda College te Rotterdam.

7 maart 2008

* © RVD