Gemeente Woudrichem

archeologisch inloopspreekuur in bibliotheel Aalburg

Op vrijdag 4 april houdt de Archeologische Vereniging Land van Heusden en Altena van 18.00 tot 20.00 uur een "archeologisch inloopspreekuur" in bibliotheek Aalburg. Men kan een deel van de collectie bekijken en met vragen en (eigen) vondsten naar dit gratis spreekuur komen. Hennie de Graaff, Gijs Jan van Hemert en Kees van Dijk zullen de vondsten determineren.

De bibliotheek is gevestigd aan de Perzikstraat 7b te Wijk en Aalburg, tel. 0416 - 69 04 63, vragen naar Tryntsje van Vessem. Kijk ook op de website www.bibliotheekaltena.nl. Rechtstreeks contact met de Archeologische Vereniging kan ook: John Kollen, tel. 0416 - 69 12 10, of email: j.kollen@casema.nl

Archeologische Vereniging Land van Heusden en Altena

Op 6 maart 1990 werd de Archeologische Vereniging Land van Heusden en Altena opgericht. Belangrijke initiatiefnemers waren Arco Seton uit Werkendam en Adrie Duister uit Wijk en Aalburg. Om te voorkomen dat er erfgoed verloren gaat, is het belangrijk dat het bodemarchief geïnventariseerd en in kaart wordt gebracht. "Thuisbasis" is Fort Giessen, waar leden en gasten regelmatig bij elkaar komen. Een groot deel van de collectie is daar ook te bezichtigen. Volgens Kees van Maastrigt (voorzitter) is het Land van Heusden en Altena een gebied waar nog steeds interessante vondsten worden gedaan en de belangstelling voor cultureel erfgoed groeit.