Erasmus Universiteit Rotterdam

Afscheidssymposium prof.dr. Kees Koedijk: Creating a Sustainable Future

Datum
Van: 04 april 2008 09:30
Tot: 04 april 2008 13:30

---

Locatie:
Woudestein, zaal B-5

Toelichting
Hoogleraar Financial Management neemt afscheid met symposium met o.m. Michael Braungart

Duurzaamheid troef bij afscheidssymposium Kees Koedijk

Met het symposium 'Creating a Sustainable Future' neemt prof.dr. Kees G. Koedijk, hoogleraar Financial Management, op vrijdag 4 april 2008 afscheid van RSM Erasmus University. Koedijk was tijdens zijn hoogleraarschap onder meer vice-decaan van RSM en bekleedde de laatste jaren tevens de Fortis Chair of Sustainable Management. Hij is nu decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens het afscheidssymposium is een hoofdrol weggelegd voor de Duitse chemicus Michael Braungart, grondlegger van het cradle to cradle concept.

Prof.dr. Kees Koedijk werkte in de jaren '80 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, was daarna onder meer als hoogleraar Finance verbonden aan de Universiteit Maastricht en werd in 1999 benoemd tot hoogleraar aan de EUR. Hij hield zich bezig met duurzaam financieel management, en deed veel onderzoek naar de rol van financiële markten in de promotie van duurzame ontwikkeling. Koedijk kreeg onder meer de prestigieuze MISTRA Grant en de Moskowitz Prize, prijzen voor onderzoek naar duurzaam investeren. Ook richtte hij het European Centre for Corporate Engagement op, een samenwerkingsverband tussen de EUR en de Universiteit Maastricht. In 2002 werd hij vice-decaan van de Faculteit der Bedrijfskunde en voorzitter van de vakgroep Financial Management aan RSM.

Key note spreker tijdens het afscheidssymposium 'Creating a Sustainable Future' is Michael Braungart, over het cradle to cradle concept dat hij ontwikkelde met William McDonough. Braungart stelt dat een industrieel systeem dat 'takes, makes and wastes' goederen en diensten kan creëren die ecologische, sociale en economische waarde kunnen hebben. Dagvoorzitter is prof.dr. Cees Veerman, hoogleraar Sustainable Rural Development in European Perspective (Universiteit van Wageningen). Overige sprekers zijn prof.dr.ir. Jo van Nunen (EUR), dr. Jeroen Derwall (Universiteit Maastricht) en prof.dr. Luk Van Wassenhove (INSEAD).