Gemeente Leeuwarden

HCL presenteert 'Leeuwarden in de luwte'

Historisch Centrum Leeuwarden pakt vrijdag 4 april uit met zijn nieuwste tentoonstelling; 'Leeuwarden in de luwte'. De schitterende en sfeervolle foto's van Bas den Oudsten laten het leven in de Friese hoofdstad in de periode 1950-1965 zien. Zijn zoon, burgemeester Peter den Oudsten van de gemeente Enschede, zal de tentoonstelling om 16.00 uur officieel openen. Uitgeverij de Friese Pers presenteert tegelijk het bijbehorende fotoboek 'Leeuwarden in de luwte'.

De bijeenkomst is meteen de start van de manifestatie 'Leeuwarden in de luwte. De lange jaren vijftig (1950-1965) in de Friese hoofdstad.'. Naast de tentoonstelling en het fotoboek vinden er een lezingenserie en een aantal activiteiten plaats, zoals een muziekavond en filmavond. De expositie is te zien van 5 april 2008 tot 23 november 2008 en is gratis toegankelijk voor het publiek.

In het weekeind van de opening wordt de eerste lezing over de jaren vijftig gehouden. Dr. Tity de Vries, universitair docent eigentijdse geschiedenis aan de RUG, verzorgt de eerste voordracht. Titel: 'Jayne Mansfield in de polder. Hoe de Amerikaanse consumptiecultuur Nederland veroverde in de jaren vijftig.'. Iedereen is welkom op zondag 6 april, om 14.00 uur. De toegang is gratis.

Noot voor de pers:

U bent van harte uitgenodigd om bij de officiële opening van de tentoonstelling 'Leeuwarden in de luwte' aanwezig te zijn. Plaats van handeling is het Historisch Centrum Leeuwarden aan de Groeneweg 1. Aanvang: 16.00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: het Historisch Centrum Leeuwarden, historischcentrum@leeuwarden.nl of 058- 233 83 99, vragen naar Klaas Zandberg of Jitske Hiemstra.