Drenthe College


Description: Vrijdag 4 april openen het CWI en het Drenthe College een dependance van het Centrum voor Werk en Inkomen bij het Drenthe College in Kenniscentrum Cicero in Assen. Het bureau wordt gerund door het leerbedrijf Office Support, waarin mbo-studenten van de opleidingen Zakelijke Dienstverlening werken.

Startpagina

Mbo-studenten runnen CWI-loket bij Drenthe College in Assen

Vrijdag 4 april openen het CWI en het Drenthe College een dependance van het Centrum voor Werk en Inkomen bij het Drenthe College in Kenniscentrum Cicero in Assen. Het bureau wordt gerund door het leerbedrijf Office Support, waarin mbo-studenten van de opleidingen Zakelijke Dienstverlening werken.

Bij het Drenthe College in Assen kunnen mbo-studenten voortaan vacatures vinden voor functies op hun vakgebied (zodra ze het diploma op zak hebben), voor vakantiewerk en voor avond- en weekendbanen. Wanneer ze geĂŻnteresseerd zijn in een bepaalde vacature kunnen ze dit melden bij het CWI-loket in de hal van de school. Mbo-studenten die de opleiding Juridisch Medewerker volgen, geven daar meer informatie over de functie en houden een intake gesprek met de sollicitant. Ze worden daarbij ondersteund door hun contactpersoon bij het CWI.

Het is de bedoeling om de samenwerking uit te breiden met een "juridisch loket" waarbij de mbo-studenten nog meer gaan samenwerken met CWI op het gebied van arbeidsbemiddeling.

Maandag 31 maart volgen de studenten ter voorbereiding op hun werkzaamheden een eerste hoorcollege bij het CWI over de werking van de arbeidsmarkt.

Het Drenthe College is blij met de samenwerking. Clustermanager Jenske Lorijn: "Het Drenthe College wil niet zomaar een school, maar een loopbaancentrum zijn. Deze samenwerking met het CWI past natuurlijk geweldig in zo'n centrum. Onze studenten in Assen krijgen een realistisch beeld van de toekomstmogelijkheden op hun vakgebied en de studenten die betrokken zijn bij het leerbedrijf doen ervaring op het gebied van Personeel & Arbeid op."