Gemeente Valkenswaard

Valkenierstraat op vrijdag 4 april

Asfalteren Valkenierstraat op vrijdag 4 april

De reconstructie van de Valkenierstraat is klaar op het aanbrengen van de geluidsarme asfaltdeklaag na. Hiervoor heeft de aannemer gewacht op beter weer (niet te koud of te nat). De asfalteringswerkzaamheden zijn nu gepland op vrijdag 4 april aanstaande. Dan wordt de asfaltdeklaag aangebracht op de rijbaan van de Valkenierstraat tussen Eindhovenseweg en Europalaan. In verband hiermee wordt dit weggedeelte die dag van 06.00 uur tot uiterlijk 20.00 uur afgesloten voor het autoverkeer. De afsluiting geldt niet voor fietsers, bromfietsers en voetgangers.

Reservedatum
Mocht het weer op 4 april niet geschikt zijn om te asfalteren, dan geldt vrijdag 11 april als uitwijkdatum. De tijden van de wegafsluiting zijn in dat geval gelijk aan de hiervoor genoemde.

Parkeerkelder onder Willem II-complex tijdelijk niet bereikbaar Bewoners van de appartementen in het Willem II-complex (aan de Weerderpoort en Valkenierstraat) kunnen op 4 april geen gebruik maken van de parkeerkelder onder het gebouw, omdat de in- en uitgang aan de Valkenierstraat niet te bereiken is. De betrokkenen ontvangen hierover per brief bericht van de gemeente.

Bereikbaarheid postkantoor
In verband met de werkzaamheden zal het postkantoor op 4 april per auto alleen bereikbaar zijn via de Karel Mollenstraat-Noord. Voor fietsers en voetgangers is het postkantoor wel via de Valkenierstraat te bereiken.

Werkzaamheden in Willem II-park
Zoals wij eerder meldden moet een nieuwe asfaltslijtlaag worden aangebracht op de voetpaden in het Willem II-park en komen er fietssluizen aan de rand van het park. Deze werkzaamheden zijn uitgesteld in afwachting van beter weer. Voor de asfaltslijtlaag zijn hogere temperaturen nodig dan voor het asfalt op de rijbaan in de Valkenierstraat. Daarom worden de werkzaamheden in het Willem II-park op een latere datum uitgevoerd. Zodra die datum bekend is zullen wij deze publiceren via de gemeentepagina in de Kempener Koerier en via deze website.

Informatie
Met vragen over de werkzaamheden kunt u terecht bij de heer J. Castelijns van de afdeling Leefomgeving, telefoonnummer 040-2083672.