Gemeente Roermond

Steunpunt Sportservice organiseert cursus Nordic Walking

Nordic Walking Steunpunt Sportservice Roermond start vrijdag 4 april aanstaande met een Nordic Walking cursus voor 55-plussers. Een deskundig docent geeft de 8 lessen wekelijks van 16.00 tot 17.30 uur bij Rijstal Venhof te Herkenbosch.

Nordic Walking is voor vrijwel iedereen een ideale bewegingsactiviteit; jong, oud, dik of dun, getraind of ongetraind. Nordic Walking is vanwege de vloeiende bewegingen niet te belastend voor de gewrichten, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen.

Nordic Walking en 55+

Beweging is voor iedereen belangrijk maar voor 55-plussers zo mogelijk nog meer. Nordic Walking verbetert de algehele conditie en prettige bijkomstigheid is dat het heel gezellig is om dit in een groep te beoefenen. Steunpunt Sportservice Roermond start vrijdag 4 april aanstaande met een Nordic Walking cursus voor 55-plussers. Na een uitleg van de ALFA 247 techniek worden de eerste stappen gemaakt door het prachtige Nationaal Park De Meinweg. Nordic Walking is ook een sociaal gebeuren, gezelligheid, even lekker bijpraten mag zeker. Het geeft je de mogelijkheid in de natuur te onthaasten. Voor de cursus bestaande uit 8 lessen van 1,5 uur wordt een eigen bijdrage gevraagd van 20,- per cursist.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerden kunnen zich onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum opgeven bij bewegingsconsulent Jerry Sahusilawane van het Steunpunt Sportservice Roermond: sahusilawane.j@roermond.nl, (0475) 359438 (bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdagmiddag). Of bij Nordic Walking Instructeur: Hans Kortekaas, www.Meinwegwalking.nl, 06-15024195.

Publicatiedatum: 28-3-2008 Bijgewerkt: 28-3-2008