Gemeente Alkmaar


31 maart 2008

Musicalster Jim Bakkum opent Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 4 april opent musicalster Jim Bakkum de Alkmaarse kaasmarkt met het luiden van de bel. Jim staat van 8 tot en met 10 april met de musical Fame op de planken in theater De Vest in Alkmaar. Tijdens de kaasmarkt verloot Jim nog enkele kaartjes voor de inmiddels uitverkochte voorstelling.

Jim, die in Alkmaar werd geboren (1987) en opgroeide in het dorp Egmond-Binnen, draagt zijn geboortestad nog altijd een warm hart toe en is vereerd dat hij de kaasmarkt mag openen, zoals hij onlangs liet weten in een interview in het Alkmaar Prachtstadmagazine.

Jim Bakkum brak in 2003 als talent door in het televisieprogramma Idols. Daarna bouwde hij als zanger en danser aan een succesvolle carrière. Zo maakte hij samen met zijn band een tour langs Nederlandse theaters en speelde hij in de musical Grease. Momenteel heeft Jim als ster een hoofdrol in de musical Fame, waarmee hij op 8, 9 en 10 april in theater De Vest optreedt. Tijdens de kaasmarkt maakt Jim de winnaars bekend van de verloting van vier vrijkaarten voor de voorstelling van 8 april, beschikbaar gesteld door theater De Vest.

De bel van de kaasmarkt wordt geluid om 10.00 uur. Voorafgaand aan de opening van de kaasmarkt wordt Jim ontvangen in het stadhuis door burgemeester Piet Bruinooge. De Alkmaarse kaasmarkt wordt dit jaar gehouden tot en met 5 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.

Voor informatie: afd. communicatie van de gemeente Alkmaar Petra van Vliet tel. 072-5488983

Communicatieadviseur

Gemeente Alkmaar

tel. 072 - 548 9009

www.alkmaar.nl