Vereniging Natuurmonumenten


AVOND OVER NP WEERRIBBEN-WIEDEN IN STEENWIJK
31-03-2008

Dialezing
Natuurmonumenten houdt op vrijdag 4 april a.s. in Steenwijk een avond over het Nationaal Park De Weerribben - De Wieden in oprichting. Nationaal Park De Weerribben, beheerd door Staatsbosbeheer, wordt uitgebreid met De Wieden, in beheer bij Natuurmonumenten Er is een dialezing van de bekende natuurfotograaf Paul van Gaalen en er zijn presentaties van de secretaris van het Nationaal Park en de regiodirecteur van Natuurmonumenten. De avond wordt gehouden in Multicultureel Centrum De Meenthe en begint om 20.00 uur. Alle belangstellenden, leden en niet-leden van Natuurmonumenten, zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

Het programma vóór de pauze bestaat uit een dialezing van natuurfotograaf Paul van Gaalen. Van Gaalen woont in Zwartsluis en maakt al jaren de prachtigste natuurfoto's in zijn "achtertuin", De Wieden. Samen met Natuurmonumenten gaf hij onlangs het fotoboek Beleef De Wieden uit. Na een korte pauze zijn er presentaties van regiodirecteur Jan Gorter van Natuurmonumenten en van Hans Schiphorst, secretaris van het Nationaal Park. Zij spreken over de samenvoeging van de twee waardevolle laagveengebieden in één Nationaal Park. Vanzelfsprekend is er ook volop gelegenheid voor vragen en discussie.

Meer informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: T. v.d. Sluis, districtscommissie Overijsel, telefoon 0521 51 07 31 of 06 23 86 94 67