Universiteit Twente

Discussie `Geheime CIA-activiteiten in Europa'

Het Centrum voor Europese Studies (CES) van de Universiteit Twente organiseert op vrijdag 4 april een discussiebijeenkomst over geheime CIA-activiteiten in Europa als onderdeel van de strijd tegen terrorisme.

CDA-parlementariër Pieter Omtzigt houdt een inleiding over de geheime vluchten waarmee de CIA van terrorisme verdachte personen overbrengt naar Europa. Omtzigt is, naast Tweede-Kamerlid, parlementslid van de Raad van Europa in Straatsburg, waar hij deel uitmaakt van de commissie juridische zaken en mensenrechten (rapporteur voor Kosovo) binnen de subcommissie voor misdaad en de strijd tegen terrorisme. Na zijn inleiding volgt een debat met de zaal, onder leiding van prof. Ramses Wessel, opleidingsdirecteur van de opleiding Europese Studies.

Het Centrum voor Europese Studies is een onderdeel van de faculteit Management en Bestuur van de Universiteit Twente. Het brengt studenten en docenten en onderzoekers, geïnteresseerd in Europese Studies, met elkaar in contact. Voor het bedrijfsleven, de publieke sector en journalisten biedt het CES expertise op het gebied van Europees beleid. Voor meer informatie over CES, zie www.mb.utwente.nl/ces.

Het CES-café begint om 16.00 uur aan de Universiteit Twente, in gebouw de Spiegel, zaal 7. Na afloop, om 17.00 uur is er gelegenheid voor een drankje.

Noot voor de pers:

Contactpersoon: M. van Hillegersberg, m.vanhillegersberg@utwente.nl, 053-4892410

Top
Laatst gewijzigd op 01-04-2008 16:42:34 door Webmaster