Gemeente Breda

Andere locaties bijeenkomsten mantelzorgers

De locaties waar twee bijeenkomsten voor mantelzorgers gehouden worden, zijn gewijzigd.

Vrijdag 4 april van 11.00 - 14.00 uur is de bijeenkomst in gemeenschapshuis 't Kraaienest aan de Tweeschaar 12 en niet in Woonzorgcentrum Heksenwiel.

De bijeenkomst op dinsdag 8 april van 19.00 - 22.15 uur is in het Amrâth Hotel Brabant aan de Heerbaan 4, in plaats van in het gebouw van MEE. Er moet worden uitgeweken naar andere locaties vanwege het grote aantal aanmeldingen. De mantelzorgers die zich aangemeld hebben, zijn door de Gemeente Breda zoveel als mogelijk persoonlijk geïnformeerd.

Mantelzorgers kunnen tijdens de bijeenkomsten aangeven aan welke ondersteuning ze behoefte hebben bij het verrichten van hun zorgtaak. Het ondersteunen van de mantelzorger is een taak van de gemeente. Dit staat in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De Gemeente Breda gaat hiervoor beleid opstellen en praat daarom allereerst met mantelzorgers zelf. Er zijn inmiddels twee bijeenkomsten geweest: op 27 maart en 1 april.

Als iemand door ziekte, handicap of beperking niet goed meer voor zichzelf kan zorgen, is zorg van anderen noodzakelijk. Vaak is dat een partner, gezinslid, familielid, vriend of vriendin. Het geven van intensieve zorg aan een partner, familielid of andere naaste wordt mantelzorg genoemd.

Breda, 2 april 2008