ROC Friese Poort Benefietconcert Bolivia 4 april
Vrijdagavond 4 april organiseert ROC Friese Poort in Leeuwarden een benefietconcert. Het concert is de laatste grote actie van deelnemers en docenten van ROC Friese Poort om geld in te zamelen voor het World Servants project in Bolivia. Tijdens deze avond zijn er verschillende optredens en er zijn hapjes en drankjes te koop. Er is nog ongeveer 10.000 euro nodig om het streefbedrag van 70.000 euro te halen.

Op twee podia zijn verschillende optredens waaronder één van de Chairwinders. Willem Hulst, docent van de afdeling Techniek (locatie Anne Wadmanwei), speelt in de band The Chairwinders en deze band treedt belangeloos op. Op het `binnenpleintje' zorgt cateraar Van Kammen voor een hartige hap en de deelnemers aan het project schenken bier, wijn en fris. De netto-opbrengst is natuurlijk weer voor het goede doel! De beveiligingsdienst van ROC Friese Poort helpt mee om alles in goede banen te leiden.

Datum: Vrijdag 4 april.
Locatie: ROC Friese Poort Wilaarderburen.
Aanvang 20.00.
Kaarten alleen aan de zaal: EUR10,-.

"Bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander" Een groep van 23 deelnemers en 5 docenten is al enige tijd bezig met de voorbereidingen voor het project in Bolivia. Op 20 april vertrekt de groep naar Bolivia. World Servants is een christelijke organisatie, waarvan de uitgangspunten aansluiten bij die van ROC Friese Poort. Het motto: "Bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander" geeft aan dat het project naar twee kanten werkt. Voor mensen in de derde wereld is het stimulerend dat jongeren uit een ander land hen komen helpen. Voor de ROC Friese Poort-deelnemers in de leeftijd van 17-24 jaar is het heel vormend om te leren iets voor een ander over te hebben. De afgelopen tijd zijn er op school en daarbuiten acties gevoerd om het benodigde geld bij elkaar te krijgen voor de reis- en de bouwkosten.

Het project
Het project is in Puesto Fernandez, een dorp dat een paar uren rijden ten noorden van Santa Cruz ligt. World Servants heeft de vraag gekregen om in Puesto Fernandez vijf klaslokalen te bouwen. De noodzaak is meer dan duidelijk. De lemen klaslokalen zijn nodig aan vervanging toe. Voor het huidige aantal leerlingen is de school ook veel te klein. Zo'n tachtig kinderen zijn naar andere scholen gestuurd wegens ruimtegebrek. De school bestaat nu alleen uit een basisschool. Daarnaast zijn er plannen om te starten met een middelbare school in het dorp. Het project wordt ondersteund door de lokale gemeente. De burgemeester is één van de drijvende krachten achter dit project.