Gemeente Spijkenisse


Cyberpesten aangepakt op basisscholen Akkers en Vriesland

26 maart 2008

Leerlingen van groep 6,7 en 8 van zes basisscholen in De Akkers en Vriesland krijgen in de eerste helft van april een workshop omgaan met pesten.

'Pest mij maar!', bestaat uit voorlichting en bewegen. Profbasketbalballer Henk Pieterse brengt het thema pesten op een ludieke wijze door middel van basketbal op muziek. Kinderen leren tijdens de clinic op een ludieke manier dat pesten niet oké is. Pieterse, die zelf als kind gepest werd, leert de kinderen tijdens het basketballen respect voor elkaar te hebben. Wethouder Marjolijne Lewis woont op vrijdag 4 april vanaf 10.00 uur de workshop bij op basisschool de Kooij.

Stichting De Kinderconsument geeft de leerlingen voorlichting over pesten en de effecten daarvan. In een interactief gedeelte krijgen de kinderen te maken met onder andere cyberpesten. Gepest worden via de computer of de mobiele telefoon gebeurt steeds vaker.

'Pest mij maar!' wordt betaald uit de BOS subsidie, die bedoeld is om een duurzame samenwerking te krijgen tussen de buurt, het onderwijs en de (sport)vereniging en om gezamenlijk activiteiten te organiseren in de wijken Akkers en Vriesland.