Gemeente Beek


Archeologisch onderzoek Beekerveld

Presentatie verslag archeologisch onderzoek Beekerveld en première documentaire

Beek, 2 april 2008.

Op vrijdag 4 april a.s. zal de RACM het verslag van het archeologisch onderzoek in Kelmond overhandigen aan het college van B&W van Beek. Daarnaast zal Stichting In onsen Lande van Valckenborgh een documentaire presenteren over dit archeologisch onderzoek.

De RACM (Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten) heeft in 2005 archeologisch onderzoek verricht op het Beekerveld. Het rapport RAM Beekerveld-opgraving, wat een vakterm is voor een waardestellend onderzoek, is inmiddels gereed. Daarnaast hebben Jim Pepels en Vincent Vrencken van de Stichting In onsen Lande van Valckenborgh, een documentaire gemaakt waarin deze Bandkeramische opgraving in beeld wordt gebracht. Door het rapport, maar het name door de documentaire kan aan de vondsten meer bekendheid worden gegeven. Op basis van deze vondsten kan worden gesteld dat Beek het oudste dorp van Nederland is. De bijeenkomst zal zeker bijdragen aan een goede voedingsbodem voor archeologie in Beek.

Het programma van de mini-conferentie is als volgt:


* Dhr. Jetten vertelt over de Stichting In onsen Lande en het realiseren van de documentaire.


* Mevr. Vreenegoor van de RACM vertelt over het archeologisch onderzoek Kelmond en overhandigt het verslag aan Burgemeester Cremers.


* Mevr. Mennens van Heemkundevereniging Beek vertelt over archeologische vondsten in Beek.


* Jim Pepels van Stichting In onsen Lande van Valckenborgh vertelt over de documentaire en overhandigt de documentaire aan burgemeester Cremers.

De bijeenkomst zal om 14.30 uur van start gaan. Verwachte eindtijd is 15.30 uur.