Vrije Universiteit Amsterdam

Actie VUmc Cancer Center Amsterdam loopt door; Bijna een vijfde deel binnen voor diagnostische polikliniek

TV show vrijdag 4 april polikliniek VUmc CCA; 125000 Nederlanders steunen actie

2 april 2008

Eind mei 2007 startte de nationale actie met als doel geld te werven voor de realisatie van een poliklinisch diagnostiekcentrum voor patiënten met kanker in VUmc. De-Grootste-Bingo-Ooit was op 1 juli 2007 de klapper in de nationale campagne voor VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA). De samenwerking van Sponsor Bingo Loterij, IN2 (Ivo Niehe Producties) en VUmc heeft tot nu toe al ruim 4 miljoen opgebracht en wordt voortgezet. Aanstaande vrijdag 4 april zal Ivo Niehe in de TV Show de actie en het doel van VUmc CCA belichten.

Inmiddels zijn er ruim 125.000 deelnemers die er gezamenlijk voor zorgen dat de polikliniek er gaat komen. Door mee te blijven spelen met de Sponsor Bingo Loterij zorgen deelnemers er voor dat de polikliniek gerealiseerd kan worden en maken natuurlijk iedere maand kans om mooie prijzen te winnen. Ook nieuwe deelnemers worden van harte uitgenodigd hun steentje bij te dragen en deel uit te maken van de groep die dit bijzondere project mogelijk maakt.

In 2009 start de bouw en in 2010 opent de polikliniek "Met de Sponsor Bingo Loterij actie liggen we op koers", vertelt prof.dr. Winald Gerritsen, internist-oncoloog en directeur VUmc CCA. "We zijn erg dankbaar voor het grote animo bij alle VUmc CCA-spelers en hun steun. Door hen kunnen we volgend jaar juni met de bouw beginnen. De tekeningen liggen al klaar. Als alles volgens plan verloopt, opent de nieuwe polikliniek in december 2010 haar deuren. Het is van belang dat de deelnemers van de Sponsor Bingo Loterij hun loten geactiveerd houden en mee blijven spelen voor VUmc CCA."

Snellere diagnostiek, sneller beter
"Als er aanwijzingen zijn dat je kanker hebt, brengt dat veel emoties teweeg bij de patiënt en zijn naasten', aldus prof.dr. Gerritsen. "Je wilt dan snel duidelijkheid. Als de behandeling is gestart, wil je graag snel weten of de behandeling aanslaat of dat er iets anders gedaan moet worden. Dat vraagt om onderzoek dat snel voor de behandeling van de patiënt kan worden ingezet. Door de intensieve samenwerking van onderzoekers op het gebied van kanker ontstaan nieuwe ideeën welke snel ingezet kunnen worden in de behandeling van de patiënt."

Nu al werken alle specialisten die bij een behandeling betrokken zijn nauw met elkaar samen. Door het in een zo vroeg mogelijk stadium inzetten van de juiste combinatie van dokters, techniek en apparatuur komen we tot een snelle diagnose en behandeling. Ook een goede omgeving waarin zieke mensen kunnen vertoeven draagt bij aan een optimale behandeling. Vandaar dat VUmc CCA een nieuwe polikliniek wil bouwen speciaal voor kankerpatiënten.

De patiënt staat centraal
VUmc CCA behoort tot één van de beste kankercentra van Europa en wil ervoor blijven zorgen dat onderzoeksresultaten snel inzetbaar zijn en ten goede komen aan de patiënt. Jaarlijks bezoeken 4000 nieuwe kankerpatiënten VUmc voor diagnose, behandeling, advies of een second opinion. Bij nog eens ± 2000 patiënten bestaat de verdenking op kanker, maar blijkt het gezwel goedaardig. In VUmc staat de mens centraal. Met een nieuw poliklinisch diagnostiekcentrum kan de zorg om de patient georganiseerd worden en niet andersom. Door faciliteiten en artsen samen te brengen en een goede logistiek kan de diagnose en het behandelplan snel ten goede komen aan de patient.

De actie loopt door - aanstaande vrijdag een update in de TV Show In juni 2007 organiseerden de Sponsor Bingo Loterij en VUmc Cancer Center Amsterdam de actie "De-Grootste-Bingo-Ooit". Mies Bouwman, Ivo Niehe en Lucille Werner waren het gezicht van de actie. Lucille presenteerde vijf weken lang de Lingo Bingo Show. Daarin waren ook indringende reportages te zien van Ivo Niehe. Op zondag 1 juli vond in Ahoy de 'De-Grootste-Bingo-Ooit' plaats, gepresenteerd door Mies Bouwman en Lucille Werner temidden van 9.000 deelnemers van de Sponsor Bingo Loterij. Optredens waren er van onder meer Jan Smit, Frans Bauer en Gerard Joling. Een groot aantal mediapartners en winkels droeg de nationale actie belangeloos een warm hart toe. Talloze bedrijven stelden bovendien prijzen ter beschikking.

Aanstaande vrijdag, 4 april, staat Ivo Niehe in zijn TV Show stil bij de actie en wat de polikliniek betekent voor VUmc CCA en patiënten met kanker.