Gemeente Stede Broec

Nieuwe website voor stede broecse jongeren
Op vrijdag 4 april gaat de nieuwe website Young-Stede Broec (YSB) de lucht in die zich voornamelijk richt op de jongeren in Stede Broec. In jongerencentrum R17 onthult wethouder Groot van de gemeente Stede Broec om 20.30 uur dit nieuwe digitale informatiemedium. De lancering van de site is een onderdeel van de âKick-Off partyâ YSB.

In het kader van de jongerenparticipatie is Stede Broec in 2007 gestart met een aantal projecten waaronder het ontwikkelen van een jongerenwebsite. Uit een grootschalig onderzoek onder jongeren, de Jeugdmonitor 2005, blijkt dat jongeren graag willen meepraten over activiteiten en voorzieningen in hun gemeente maar dan wel op een makkelijke manier. Het internet is voor jongeren een snelle en eenvoudige mogelijkheid om informatie te vinden en hun mening te laten horen.

Zes jongeren hebben zich gemeld om met dit project aan de slag te gaan. Zij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het opzetten van de site YSB. De gemeente heeft de ontwikkeling van de site bekostigd.