Gemeente Utrecht

Wethouder Bosch start woningbouw Talmalaan met mobiele kraan

De realisatie van het project Talmalaan is begonnen. Het project omvat het verleggen van de Talmalaan en de bouw van 270 huur- en koopwoningen. Wethouder Harrie Bosch (Wonen) en Karin Verdooren, directeur Mitros Wonen Utrecht, geven op vrijdag 4 april het startsein. Bosch verricht de eerste bouwhandeling door met een mobiele kraan grond te scheppen.

Het project Talmalaan is één van de grote binnenstedelijke projecten, die de komende jaren wordt uitgevoerd. Met het project wordt de kwaliteitsverbetering van de bestaande leefomgeving met een afwisselend woningaanbod gerealiseerd. Het project omvat de bouw van zowel sociale huurwoningen als de bouw van koopwoningen. Woningcorporatie Mitros realiseert in de Staatsliedenbuurt 97 huurwoningen waarvan zestien eengezinswoningen en 81 appartementen. Blauwhoed Eurowoningen bouwt 173 koopwoningen waarvan 153 eengezinswoningen en twintig stadsappartementen.

De gemeente, woningcorporatie Mitros en het door Mitros ingeschakelde Blauwhoed Eurowoningen hebben voor het bereiken van de start van de bouwwerkzaamheden intensief samengewerkt. Ook is regelmatig gesproken met de klankbordgroep Talmalaan en hebben met name de bewonerscomités Staatsliedenbuurt, Lauwerecht-Noord en Top of the City (Vogelenbuurt) actief meegedaan aan de herontwikkeling van hun buurt. Door deze samenwerking is het bouwplan van dit complexe project van de grond kunnen komen.



Gemeente Utrecht