Gemeente Eindhoven

Persbericht 31 maart 2008, no. 084

Regelhulp valt dubbel in de prijzen

Regelhulp, het webloket voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten, heeft op donderdag 27 maart zowel de juryprijs als de publieksprijs gewonnen tijdens het InAxis Festival âZizani Verwondertâ in Leidsche Rijn. Uit meer dan 150 aanmeldingen wist www.regelhulp.nl het eind 2007 al te schoppen tot één van de zeven genomineerden voor de InAxis Innovatie Award. Uit deze shortlist zijn de twee meest innovatieve projecten gekozen die Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de 5th Quality Conference in Parijs. Naast Regelhulp sleepte ook het Albeda College met De Scholingswinkel de juryprijs in de wacht.

Regelhulp is een coproductie van de ministeries van VWS en SZW, UWV, CWI en CIZ. Eindhoven heeft als proef-gemeente een belangrijke bijdrage geleverd aan de inhoudelijke en technisch ontwikkeling van dit webloket. Sinds november 2007 is www.regelhulp.nl toegankelijk voor alle professionels en burgers in de regio Eindhoven. Met dit webloket krijgen ouderen, chronisch zieken en gehandicapten online hulp bij het aanvragen van voorzieningen op het gebied van zorg, sociale zekerheid en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Behalve informatie biedt Regelhulp ook de mogelijkheid voorzieningen direct en gecombineerd aan te vragen, ook als die voorzieningen door verschillende instanties worden verstrekt.

Innovatieve dienstverlening

InAxis is een commissie van het ministerie van BZK die werkt aan vernieuwing van het openbaar bestuur. InAxis wil niet alleen de kwaliteit van de dienstverlening aan burgers verbeteren, maar ook samen met de betreffende organisaties hun efficiency verhogen. Innovatie is daarbij het toverwoord. Om betere prestaties te kunnen leveren met minder mensen en middelen is vernieuwing nodig. InAxis stimuleert innovaties, met geld, met ideeën en met de verspreiding daarvan.