Persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 04-04-2008

Politie zoekt getuigen van vernielingen

UTRECHT In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 april vonden vernielingen aan autos plaats. De politie zoekt getuigen.

Rond 02.55 uur kreeg de politie diverse meldingen dat een man vernielingen aan het plegen was bij geparkeerde autos aan de Zandhofsestraat. Ter plaatse troffen agenten in de omgeving vijf autos aan waarvan een spiegel van de auto was geschopt of geslagen. Aan de hand van een opgegeven signalement heeft de politie in de omgeving gezocht maar niemand meer aangetroffen. De politie verzoekt getuige(n) die iets van de vernielingen gezien hebben contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

Autodieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 april drie personen aangehouden voor het stelen van een auto.

Getuigen belden omstreeks 00.05 uur naar de politie omdat drie mannen zich verdacht ophielden bij een auto op de Jutfaseweg. Ter plaatse troffen agenten drie personen aan. De verdachten 16, 19 en 20 jaar uit Utrecht, Houten en De Bilt voldeden aan het signalement en konden hun aanwezigheid niet verklaren.

Uit onderzoek bleek dat de auto - waar de verdachten in gezien waren - als gestolen in het politiesysteem stond. Het drietal werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In de omgeving van de auto werden kentekenplaten van diverse andere autos aangetroffen. De politie onderzoekt waar de kentekenplaten vandaan komen.

Straatroof

UTRECHT Op de Croeselaan vond donderdagmiddag een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 49-jarige vrouw uit Abcoude zat omstreeks 17.55 uur in haar auto die geparkeerd stond in de parkeergarage aan de Croeselaan. Toen de vrouw in haar achteruitkijkspiegel keek om achteruit te rijden, zag zij een man naar haar rechterportier lopen en deze openen. De onbekende man griste de tas van de vrouw uit haar hand en rende weg in de richting van de uitgang van de garage.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT Bij een woning aan de Lombokstraat heeft de politie donderdagmiddag twee minderjarige jongens aangehouden voor het plegen van een woninginbraak.

Omstreeks 17.55 uur kreeg de politie een melding, dat er ingebroken werd bij een woning aan de Lombokstraat. Ter plaatse troffen agenten twee verdachten aan. Eén jongen - 14 jaar uit Utrecht - stond op de uitkijk. Een andere jongen 11 jaar uit Utrecht - was via een schutting in de tuin van de woning gekomen. Hij had getracht in te breken aan de achterzijde van de woning. In de tuin troffen agenten diverse inbrekers werktuigen aan. Het inbrekers tweetal werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Twee mannen aangehouden

UTRECHT Donderdagmorgen heeft de politie op het Zandpad twee mannen aangehouden voor het rijden onder invloed en het niet hebben van een rijbewijs.

Tijdens de surveillance hoorden agenten dat een bestuurder continu aan het toeteren was naar een vuilniswagen die het vuil aan het ophalen was. De bestuurder wilde er langs maar dat kon op dat moment niet. Bij het zien van de politieauto zagen de agenten dat de bestuurder van plaats verwisselde met een persoon die op de achterbank van de auto zat. De bestuurder kreeg een stopteken en de inzittenden werden gecontroleerd. De oorspronkelijke bestuurder 36- jaar uit Amersfoort bleef in alle toonaarden ontkennen gereden te hebben.

Hij had geen rijbewijs. Zijn maat 28 jaar uit Amersfoort, die nu achter het stuur zat bevestigde dat. De mannen roken sterk naar alcohol en werden gevorderd een blaastest af te leggen. Dit werd door beiden geweigerd. De mannen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Bij de 36-jarige man werd tijdens de fouillering cocaïne aangetroffen.