Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 der Staten-Generaal 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1 A Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA S GRAVENHAGE Fax (070) 333 40 33 www.szw.nl 2513AA22XA

Contactpersoon Ons kenmerk AV/TDP/2008/9583 Doorkiesnummer Datum 4 april 2008

Onderwerp Installatie Taskforce DeeltijdPlus

Tijdens de Participatietop in 2007 is overeengekomen een Taskforce DeeltijdPlus in te stellen vanuit de overweging dat arbeidsdeelname door vrouwen een steeds breder draagvlak heeft gekregen. Het kabinet wil bevorderen dat deze ontwikkeling wordt voortgezet.

Het verheugt mij om u mede namens Minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met deze brief te kunnen berichten dat op 8 april a.s. de Taskforce DeeltijdPlus officieel van start zal gaan.

De Taskforce-leden komen uit diverse maatschappelijke geledingen. Voorzitter is mevrouw Pia Dijkstra (radio- en televisiepresentator). De leden zijn mevrouw Senay Özdemir (journalist en bladenmaker), mevrouw Judith Ploegman (FNV), mevrouw Désirée van Gorp (directeur Nyenrode Institute for Competition en universitair docent) en de heer Martijn de Wildt (directeur en mede-eigenaar Qidos).
Zij zullen zich de komende 2 jaren inspannen om een aanzet te geven tot een cultuuromslag bij individuele werknemers, individuele werkgevers en sociale partners en de samenleving als geheel om een (blijvende) grotere arbeidsdeelname in uren van vrouwen te bewerkstelligen.

Het Instellingsbesluit van de Taskforce DeeltijdPlus zal in de week van 7 april in de Staatscourant worden gepubliceerd. Het werkprogramma van de Taskforce DeeltijdPlus ontvangt u uiterlijk 1 juli a.s.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(A. Aboutaleb)