Persberichten Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht, 04-04-2008

Winkeldiefstal

ZEIST Donderdagmiddag heeft de politie twee meisjes aangehouden in verband met diefstal uit een winkel aan de 1e Hogeweg.

Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie de melding binnen dat de beveiliging van de betreffende winkel twee meisjes had aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De meisjes, beiden 15 jaar uit Zeist, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Omdat zij voor het eerst met politie in aanraking kwamen, zal hun straf via bureau HALT lopen.

Gewapende overval op bewoners

BILTHOVEN In de nacht van woensdag op donderdag 3 april heeft een gewapende overval plaatsgevonden op twee bewoners van een woning aan de Leijenseweg. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 04.00 uur werden de bewoners opgeschrikt door twee onbekende mannen die in hun woning waren binnen gedrongen. De overvallers bedreigden de bewoners (69 en 71 jaar) met een op een vuurwapengelijkend voorwerp en hebben vervolgens met onbekende buit de woning verlaten. De overvallers droegen bivakmutsen. De politie verzoekt getuigen die in die nacht of in de dagen daaraan voorafgaand iets opvallends hebben gezien op de Leijenseweg, om contact op te nemen met het politiedistrict Binnensticht via telefoonnummer 0900 8844.

Bestuurder onder invloed

BAARN In de nacht van donderdag op vrijdag 4 april heeft de politie een bestuurder aangehouden op de Amsterdamsestraatweg in verband met rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 02.00 uur werd de bestuurder staande gehouden voor controle waaruit bleek dat de man had gedronken. Tijdens de ademanalyse op het bureau blies hij 385 ug/l. De 28 jarige man uit Soest is eerder voor rijden onder invloed aangehouden, hij kreeg een rijverbod van drie uur en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder onder invloed

BUNNIK Donderdagavond 3 april heeft de politie een bestuurder aangehouden op de Prinses Beatrixstraat in verband met rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 23.50 uur werd de bestuurder staande gehouden voor controle waaruit bleek dat de man had gedronken. Tijdens de ademanalyse op het bureau blies hij 255 ug/l. De 59 jarige man uit Bunnik was al eerder voor rijden onder invloed te zijn aangehouden, hij kreeg een rijverbod van 1 uur en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.