Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 04-04-2008

Winkeldiefstal in vereniging

VEENENDAAL Donderdagmiddag heeft de politie twee mannen aangehouden in verband met diefstal in vereniging in een winkel aan de Hoofdstraat.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding binnen van de winkeldiefstal. Met behulp van het opgegeven signalement kon de politie de mannen op de Tuinstraat aanhouden. Het bleek te gaan om twee Poolse mannen van 21 en 30 jaar. De mannen hadden in hun nabij geparkeerde auto diverse, vermoedelijk gestolen, goederen. De mannen zijn op het politiebureau ingesloten en de politie onderzoekt de herkomst van de goederen.

Controle spitsafsluiting

LEERSUM Donderdagochtend 3 april heeft de politie tussen 07.15 en 08.45 uur een controle gehouden bij de geslotenverklaring tijdens spitstijden aan de Haarweg.

In totaal hebben 17 bestuurders een boete gekregen voor het negeren van de geslotenverklaring.

Bestuurders onder invloed van alcohol

VEENENDAAL In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie twee bestuurders aangehouden in verband met rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 01.00 uur controleerde de politie een bestuurder op de Prins Clauslaan. De beginnend bestuurder, 23 jaar uit Rhenen, blies bij de ademanalyse 115 ug/l en kreeg daarvoor een rijverbod van een uur en een proces-verbaal uitgereikt.

Omstreeks 02.00 uur werd een bestuurder op het Stationsplein gecontroleerd. De vrouw, 41 jaar uit Veenendaal, blies 330 ug/l bij de ademanalyse en kreeg daarvoor een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal uitgereikt.