Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 04-04-2008

Vechtpartij

IJSSELSTEIN Op donderdagavond 3 april ontstond een vechtpartij tussen twee groepen jongeren.

Rond 20.35 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij op de Walkade was geweest en dat er een gewonde op straat lag. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar een groep jongelui aan. Een 15-jarig meisje uit IJsselstein lag op straat. Zij had een klap tegen haar achterhoofd gehad. Vervolgens meldden zich nog drie personen: twee meisjes van 13 en 15 jaar en een jongen van 13 jaar, allen uit IJsselstein. Zij verklaarden ook klappen dan wel schoppen te hebben gehad. Het viertal werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. Het letsel bleek mee te vallen, geen van hen hoefde naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

De vier slachtoffers maakten deel uit van een groep van ongeveer 12 jongeren. Zij hadden woorden gekregen met een andere groep jongeren, die uitmondde in slaan en schoppen. De agenten verzochten de slachtoffers aangifte aan het politiebureau te doen. De politie stelt een onderzoek naar de vechtpartij in.

Kledingdievegge

NIEUWEGEIN Een 30-jarige vrouw uit Nieuwegein werd op donderdag 3 april aangehouden voor kledingdiefstal.

Rond 15.00 uur verliet de Nieuwegeinse een winkel aan de Passage. Daarbij ging het alarm van een beveiligingspoortje af. Zij werd staande gehouden door een medewerker van de winkel. Daarbij bleek dat zij vijf kinderjurkjes had gestolen. Zij werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.