Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 04-04-2008

Alcoholcontrole

WOERDEN De politie heeft tussen donderdagavond 3 april 23.30 uur en vrijdag 4 april 01.00 uur een alcoholcontrole op de Europabaan gehouden.

Daarbij moesten 208 bestuurders een blaastest afleggen. Eén van hen, een 65-jarige man uit Woerden, had te veel gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 285 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen de Woerdenaar is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Autodief gebeten

BREUKELEN In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 april werden drie verdachten aangehouden op verdenking van diefstal van een auto.

Rond 04.00 uur zagen agenten van het Korps landelijke Politiediensten een auto met drie inzittenden op parkeerterrein Haarrijn aan de Rijksweg A2 staan. Op het moment dat de agenten de inzittenden wilden controleren, sprong het drietal uit de auto en vluchtte de weilanden in. De auto bleek vlak daarvoor in Amsterdam te zijn gestolen. De KLPD-ers verzochten via de politiemeldkamer politiemensen van het district Rijn & Venen en Utrecht west ter plaatse om een zoektocht naar de verdachten in te zetten.

Door meerdere politie-eenheden werden de weilanden rondom afgezet en vervolgens werd onder andere met hulp van een warmtebeeldcamera en een politiehond naar de verdachten gezocht. Op een bouwterrein spoorde de hond de verdachten op. Het drietal lag op de grond, maar één van hen wilde ervandoor gaan. Daarbij werd hij door de politiehond in zijn rug gebeten. Daarop gaf hij zijn vlucht op. Het drietal, jongens van 17, 18 en 19 jaar en afkomstig uit Amsterdam, werd aangehouden. De gestolen auto werd in beslag genomen.

De 19-jarige verdachte die was gebeten werd in het politiebureau door een arts onderzocht. Hij bleek slechts enkele schrammen te hebben opgelopen. De drie verdachten zijn aan de Politie Amsterdam-Amstelland overgedragen. Het onderzoek wordt daar voortgezet.

Verkeerscontrole

MAARSSEN De politie heeft op donderdag 3 april van 18.00 uur tot vrijdag 4 april 02.00 uur een verkeerscontrole op de Sportparkweg/Straatweg/Verbindingsweg gehouden.

Bij de controle werden 25 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: verlichting niet in orde (1), rij- of kentekenbewijs niet bij zich (16), verlopen rijbewijs (1), losliggende lading (1) en mobiel bellen (2).

Twee automobilisten hadden nog boetes openstaan: 258 en 318. Beiden werden aangehouden en nadat zij de boetes hadden betaald, mochten zij het politiebureau verlaten.

Ook werd op alcohol gecontroleerd. Hierbij werden zeven automobilisten aangehouden. De bestuurder met de meeste alcohol op blies bij de ademanalyse 485 ug/l, meer dan twee keer de wettelijke limiet van 220 ug/l. Tegen de automobilisten is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod tot maximum vijf uur.

Alcoholcontrole

BREUKELEN De politie heeft op donderdagavond 3 april van 19.15 uur tot 22.00 uur een alcoholcontrole op de Straatweg/Brugoprit gehouden. In totaal 953 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Eén van hen, een 47-jarige vrouw uit Breukelen, had te veel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse blies zij 555 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van zes uur.

Insluiping

HARMELEN Terwijl de bewoonster in de schuur bezig was, zag een insluiper op donderdag 3 april kans haar woning te doorzoeken.

Rond 14.15 uur liep een 46-jarige vrouw even vanuit haar huis aan de Putkop naar de achtergelegen schuur. Terwijl zij daar enige minuten bezig was, heeft een verdachte kans gezien de niet afgesloten woning in te gaan. Daar nam hij een gsm en sieraden weg.

Toen de bewoonster van de schuur terugliep naar het huis, zag zij een man op de oprit van het huis lopen. Zij sprak hem aan, niet wetende dat hij net uit haar woning kwam. De man zei op het verkeerde adres te zijn en liep weg. Vervolgens ging de vrouw naar binnen en ontdekte toen de insluiping. Zij belde direct de politie. Door agenten werd een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

De verdachte was een lichtgetinte man, 30 35 jaar, 1.75 1.85 meter, tenger postuur, zwarte krulletjes en een pokdalig gezicht.

Aan getuigen die de verdachte op of in de omgeving van de Putkop hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

LOENEN AAN DE VECHT De politie heeft op donderdag 3 april van 14.30 uur tot 17.30 uur een verkeerscontrole op de Rijksstraatweg gehouden.

Bij de controle werden in totaal veertig bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: rijden zonder rijbewijs, te zware lading, niet dragen autogordel en niet handenvrij bellen.

Ook werden drie mannen, 30, 34 en 44 jaar en afkomstig uit Turkije aangehouden. Het drietal bleek illegaal in Nederland te verblijven en is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.