Politie Groningen

Vrijdag 4 april 2008

Provincie Groningen, 04-04-2008

Groningen: politie houdt vrouw aan voor brandstichting

De politie heeft donderdagmiddag in de Sabastraat een 48-jarige vrouw uit Groningen voor brandstichting aangehouden. De politie en de brandweer reageerden op een melding van een woningbrand. Zij constateerden dat een benedenwoning van een flat met drie woonlagen in de Eustatiusstraat in brand stond. Door de forse rookontwikkeling kwamen vijf bewoners van bovengelegen woningen in de problemen. Zij konden namelijk hun woning door de rook niet verlaten. De brandweer wist deze vijf mensen met behulp van een ladderwagen uit hun woning te halen. Drie personen werden naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze rook hadden ingeademd. De brandweer wist de brand snel te blussen. Al snel kreeg de politie informatie binnen dat de 48-jarige vrouw, bewoner van het pand, de brand zou hebben aangestoken. De verdachte kon hierop worden ingerekend. De vrouw verkeerde tijdens de aanhouding in verwarde toestand. De politie stelt een nader onderzoek in. Voor alle slachtoffers en benadeelden is hulp in geschakeld.

Groningen: snorfietsster rijdt tegen geparkeerde auto

Een 55-jarige vrouw uit Groningen is donderdagochtend op de Helper Weststraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw raakte door onbekende reden de controle kwijt over het stuur. Zij botste vervolgens tegen een geparkeerde de auto. De Stadjer werd een verwonding aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De politie nam na de medische behandeling een bloedproef af van de vrouw. De bloedproef moet uitwijzen of de vrouw onder invloed heeft gereden. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: fietsers botsen

Een 30-jarige vrouw uit Groningen is donderdagochtend op de Bloemsingel gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw kwam in botsing met een andere fietser. De Stadjer kwam ten val. Zij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: fietser gewond bij aanrijding

Een 23-jarige vrouw uit Groningen is donderdagmiddag op de kruising Nieuwe Ebbingestraat, de Violenstraat en de Brouwerstraat gewond geraakt. De vrouw wilde met haar fiets vanaf de Ebbingestraat linksaf slaan richting de Brouwerstraat. Op dat moment kwam van achteren een 28-jarige automobilist uit Losdorp aanrijden. Beiden kwamen met elkaar in aanrijding. De Stadjer kwam ten val en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: voet tussen de spaken

Een 7-jarig meisje uit Groningen is donderdagmiddag op de Briljantstraat gewond geraakt bij een ongeval. Het meisje zat achterop de fiets bij haar 45-jarige moeder. Zij kwam op ongelukkige wijze met haar linkervoet tussen het frame en de spaken terecht. Hierdoor kwamen moeder en dochter ten val. De brandweer moest het frame van de fiets doorknippen om het meisje uit haar benarde positie te bevrijden. Zij werd voor ander onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Appingedam: vrachtwagen kantelt bij lossen

Een vrachtwagen geladen met zand is woensdagmorgen gekanteld bij werkzaamheden op het Overdiep in Appingedam. De 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Vlagtwedde wilde het zand op een bouwterrein lossen, maar door het verplaatsen van het gewicht viel de vrachtwagen op zijn kant. Op het bouwterrein waren geen rijplaten aanwezig, waardoor de ondergrond niet stabiel genoeg was om te kunnen lossen. De chauffeur klaagde over pijn in zijn rug en werd door collegas uit zijn cabine gehaald. De politie heeft het voorval gemeld bij de Arbeidsinspectie.

Haren: vrouwen gewond bij kop-staartbotsing

Bij een kop-staartbotsing op de Meerweg in Haren, zijn donderdagavond twee automobilisten gewond geraakt. Een 33-jarige vrouw uit Haren reed tegen de achterzijde van de auto van een 32-jarige plaatsgenote. Hierdoor schoten beide voertuigen tegen een auto van een 83-jarige man uit Peize. De twee vrouwen zijn met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. In de voertuigen van de twee slachtoffers zaten drie kinderen. Die zijn ongedeerd gebleven. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Zuidbroek: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Een 42-jarige automobilist uit Muntendam moest donderdagavond op de A7 bij Zuidbroek zijn rijbewijs inleveren. De man werd door een onopvallende surveillanceauto geklokt op een gemiddelde snelheid van 190 km/u. De man bereikte pieksnelheden van boven de 200 km/u. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Muntendammer.

Scheemda: zes voertuigen betrokken bij ongeval

Bij een verkeersongeval op de A7 bij Scheemda is donderdagavond een 46-jarige Duitser gewond geraakt. Bij het ongeval waren zes voertuigen betrokken. De A7 in de richting van Duitsland is enige tijd afgesloten geweest. Het incident ontstond nadat een 35-jarige automobilist uit Finsterwolde in aanraking kwam met een voertuig van een 40-jarige Winschoter. De Finsterwolder kwam op de linker weghelft tot stilstand. Een 19-jarige vrouw uit Winschoten kon de Finsterwolder net ontwijken, maar verloor de macht over het stuur en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De 46-jarige Duitser zag het voertuig op de linkerweghelft te laat en reed er frontaal tegenaan. Twee andere automobilisten schampten de voertuigen, maar hun autos raakten nauwelijks beschadigd. De Duitse automobilist is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De andere betrokkenen kwamen er zonder noemenswaardige verwondingen vanaf. Een bergingsbedrijf heeft de vier beschadigde autos weggebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1686, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Farmsum, Warvenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 60, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 966, aantal overtredingen: 265, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Schildwolde, Meenteweg: aantal geregistreerde voertuigen: 966, aantal overtredingen: 265, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 295, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.