Persberichten 04/04 ochtend

Regio, 04-04-2008

Voorhout Kop-staart aanrijding Donderdag 3 april vond op de s-Gravendamseweg een kop-staart aanrijding plaats tussen vier voertuigen. Een 43 jarige vrachtwagenchauffeur uit Noordwijkerhout kon niet tijdig zijn combinatie tot stilstand brengen toen het verkeer afremde. De wagen botste tegen een auto met twee inzittenden. Hierna raakten er nog twee andere autos betrokken bij de aanrijding. De bestuurder van de eerste auto, een 59 jarige Noordwijker, werd met nekklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Zijn echtgenote liep een hersenschudding op en werd overgebracht naar het LUMC. Hun auto en een andere auto met aanhanger moesten worden weggesleept. De verkeersdienst van de politei doet onderzoek naar het ongeval.

Waddinxveen Verkeersongeval Donderdag 3 april even voor 20.30 uur vond op het Koningin Wilhelminaplein een verkeersongeval plaats. Een 39 jarige bromfietser uit Waddinxveen reed in de richting van de Willem de Zwijgerlaan en remde hard toen hij zag dat een auto die uit tegengestelde richting kwam voorsorteerde om richting het parkeerterrein te rijden. De bromfietser ging onderuit en schoof ongeveer vijf meter door. De Waddinxvener werd met een pijnlijke elleboog en een pijnlijke knie overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Snelheidscontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam heeft donderdag 3 april een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N219 (1e Tochtweg). De controle vond plaats tussen 16:00 uur en 22:10 uur. Het aantal passanten bedroeg 6384, het aantal overtreders 187. Van die 187 reden er maar liefst 29 harder dan 100 km/uur, daar waar 80 km/uur is toegestaan. Uitschieters waren: 132km/uur, 137 km/uur en 155 km/uur.

Gouda Bromfietsster onderuit Een 17 jarige bromfietsster uit Reeuwijk is donderdagavond 3 april met haar rijwiel onderuit gegaan op de Turfmarkt. De Reeuwijkse remde hard af toen zij een auto vanaf de Naaierstraat met hoge snelheid zag rijden. De Reeuwijkse kwam ten val, maar heeft de auto niet geraakt. De bestuurder van de auto stopte en is weggereden met de mededeling dat hij terug zou komen. De man is echter niet teruggekeerd. De Reeuwijkse werd met een pijnlijke knie overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Gouda Aanhouding na slaan medewerker supermarkt De politie heeft donderdag 3 april even na 18.30 uur een 18 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 21 jarige medewerker van een supermarkt op de Markt. Volgens de Gouwenaar zou de medewerker hem steeds aankijken als hij in de winkel was. De medewerker werd geslagen in het gezicht toen hij volgens de Gouwenaar wederom had gekeken. De verdachte werd even later op de Kolfwetering aangehouden.

Gouda Zusjes aangehouden na mishandeling De politie heeft donderdagmiddag 3 april twee zusjes uit Eindhoven van 15 en 18 jaar en een 16 jarige uit Lieshout aangehouden op verdenking van mishandeling van een 18 jarige Zoetermeerse. De 16 jarige werd na verhoor weer heengezonden. Zij bleek niet aan de mishandeling te hebben deelgenomen, maar probeerde de zusjes tegen te houden. De Zoetermeerse zou al langere tijd ruzie hebben met de 18 jarige Eindhovense. Op de Kleiweg werd de Zoetermeerse meerdere keren geslagen en geschopt.

--- einde berichten ---