Persberichten Eemland noord, 11.05 uur

Utrecht, 04-04-2008

Bestuurders onder invloed

EEMNES- De politie heeft op 4 april een alcoholcontrole gehouden op de Zuidersingel. Hierbij werd een 40-jarige man uit Almere aangehouden die te veel alcohol had gedronken. Uit de ademanalyse bleek dat de man 310 ug/l in zijn bloed had zitten. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en tevens heeft hij een rijverbod gekregen van 2 uur.

Ook werd een 43-jarige man uit Den Dolder betrapt op overmatige alcohol consumptie. De man scoorde een uitslag van 405 ug/l tijdens de ademanalyse. Drie uur rijontzegging en een proces verbaal waren het gevolg.

Politie controleert omleidingroutes

SOEST De politie heeft donderdag 3 april tussen 07.00 en 09.10 uur een controle gehouden op de Eemstraat die deel uitmaakt van de onlangs ingestelde omleidingroute.

In verband met de doorstromingsproblemen rond de wegwerkzaamheden op de Middelwijkstraat en omgeving heeft de gemeente de omleidingroute aangepast door op de Eemstraat een éénrichtingsverkeer in te stellen. Eerder was deze straat geheel voor doorgaand verkeer afgesloten maar de verkeersdrukte op de Koningsweg en de Nieuweweg noopte de wegbeheerder aan de noordzijde van Soest een aanpassing te maken.

Het is nu voor het verkeer alleen toegestaan om vanaf de zijde van de Kerkstraat in de richting van de Lange Brinkweg te rijden. Het verkeer uit de andere richting wordt omgeleid via de Eemweg en de Hooiweg naar de Peter van de Breemerweg.

Tijdens de controle die donderdag plaatsvond constateerden de agenten dat 16 automobilisten de verplichte rijrichting negeerden en volgde een bekeuring. Ook de overige, tijdelijk ingestelde, maatregelen op de Hooiweg en de al bestaande geslotenverklaring op de A.P. Hilhorstweg worden in de controles betrokken.